BoD tutki: Omakustantaminen ja BoD:n valikoima kasvussa

5.12.2017

Omakustanteen suosion jatkuva kasvu näkyy julkaistujen teosten määrässä. Omakustannepalvelu BoD – Books on Demand julkaisee vuosittain satoja teoksia ja valikoima laajenee entisestään, kun yhteistyö Type & Tell -palvelun kanssa alkaa heidän lopettaessaan toimintansa vielä tämän vuoden puolella.

Suomen markkinoilla jo 10 vuotta toiminut Euroopan johtava omakustannepalvelu BoD – Books on Demand on saattanut kirjakauppaan tänä vuonna ennätysmäärän kirjoja: jo lokakuussa julkaistuja teoksia oli yhtä paljon kuin vuonna 2016 yhteensä. Yleisesti omakustanteen julkaisu on suosittua sen tuoman päätösvallan ansiosta: kirjailija päättää itse kirjan sisällöstä, ulkoasusta, julkaisuaikataulusta ja markkinoinnista.

BoD:n valikoima laajenee nyt entisestään, kun toinen omakustannealalla toimiva yritys, Bonnier-kustantamon lanseeraama Type & Tell, lopettaa toimintansa Suomessa ja tarjoaa yhteistyössä BoD:n kanssa kirjailijoilleen mahdollisuuden jatkaa teoksiensa jakelua BoD:n kautta. Myös Type & Tell -palveluun rekisteröityneet kirjailijat, joiden teoksia ei vielä ole julkaistu, hyötyvät yhteistyöstä. Osapuolille on tärkeää julkaistujen teosten saumaton saatavuus ja tulevien omakustannenimikkeiden julkaisun mahdollistaminen BoD:n kautta.

ammattimaista tukea oman kirjan julkaisuun

Ensi vuonna BoD jatkaa edelleen kirjailijoidensa tukemista kirjan julkaisussa ja palveluidensa kehittämistä. Suunnitelmissa on uuden verkkokaupan lanseeraus, jonka tarkoituksena on parantaa BoD-nimikkeiden löydettävyyttä ja auttaa kirjailijoita markkinoinnissa. Maaliskuussa järjestetään neljättä kertaa peräkkäin suuren suosion saavuttanut Omakustantajapäivä Helsingissä, jossa eri alojen asiantuntijat antavat omakustannekirjailijoille neuvoja ammattimaisen kirjan toteutukseen ja markkinointiin. 

Lehdistön yhteydenotot:
Books on Demand GmbH
Vera Wunderlich
Mannerheimintie 12 B | 00100 Helsinki
Puh.: (09) 2516 6349
S-posti: vera.wunderlich@bod.fi
URL: www.bod.fi

Kirjautuminen myBoD-tilille