Lastenkirja omakustanteena vai yhteisörahoituksella?

Nykyään lastenkirjojen kuvittajat ja kirjailijat julkaisevat yhä useammin kirjoja omakustanteina. Syy siihen löytyy Helsingin Sanomien mukaan muun muassa siitä, että Suomeen on perustettu yrityksiä, kuten Books on Demand (BoD), joissa isojen painosten sijasta kirjaa voi painattaa vaikka yhden kerrallaan. Tämä digitaalisen painotekniikan kehittyminen taas on vähentänyt omakustantamisen kuluja.

Lue artikkeli

 
Digipaino antaa kirjalle jatkoajan

Tekniikka & Talous lehden artikkelissa Books on Demandin (BoD) kustantamoasiakkaista vastaava Corinna Wolff kertoo tarvepainatuksen mahdollisuuksista vähentää kirjojen varastoimista samalla kuin se kasvattaa niiden tarjontaa. Digitalipainossa ne kirjat, jotka myydään, voidaan painaa parissa päivässä ja internetin kautta tietosuus kirjoista leviää.

Lue artikkeli

 
Kustantamot pienentävät painosmäärää

Turun sanomissa Books on Demand (BoD) mainitaan tarvepainatuksen edelläkävijänä ja artikkelissa kerrotaan, miten digipaino vaikuttaa positiivisesti varastohallintaan sekä varastointikustannuksiin kuten myös siihen, että pienkustantajien lisäksi myös suuremmat kustantamot ovat alkaneet siirtyä tarvepainatukseen.

Lue artikkeli

 
Omakustanteella kirjailijaksi

Mikro Bitti on vieraillut Hampurissa BoD:n painotalossa tutustumassa kirjan digitaliseen painoon. Artikkeli kertoo omakustantajien mahdollisuuksista julkaista itse kirjansa, tarvepainosta ja sen eduista kuten myös BoD:n yhteyksistä kirjakauppaverkostoon.

Lue artikkeli

 
Kirjoittaja voi löytää kustantajan netistä

Books on Demandin (BoD) kustannustoimittaja Saara Golombek kertoo toiminnan perusajatuksista sekä ideasta antaa jokaiselle kirjailijalle mahdollisuus julkaista oma kirjansa edullisesti tarvepainatuksen avulla.

Lue artikkeli

Kirjautuminen myBoD-tilille