BoD:n OMAKUSTANNETUTKIMUKSET

Oman kirjan julkaiseminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan aiemmin. Omakustantamisen mahdollisuuden ansiosta kuka tahansa voi julkaista kirjansa ja e-kirjansa ammattimaisesti kirjakauppamyyntiin myös ilman perinteistä kustantamoa.

Saadakseen tietoa kirjailijoiden syistä ja motivaatioista julkaista kirja, BoD teki vuonna 2013 ensimmäisen kansainvälisen omakustannetutkimuksen. Yli 1 700 omakustantajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta sekä Itävallasta ja Sveitsistä otti osaa tutkimukseen. Tulokset paljastivat, että eurooppalaiset kirjailijat osoittavat kasvavaa kiinnostusta omakustantamista kohtaan. Vuonna 2014 tehtiin tähän mennessä laajin tutkimus omakustantamisesta Euroopassa, johon otti osaa yli 2 700 kirjailijaa edellä mainituista maista. Tutkimuksen tulos oli, että kirjailijat osoittavat suurempaa taloudellista kiinnostusta kirjojen julkaisemisesta ja satsaavat erityisesti kirjan ammattimaiseen toteuttamiseen ja markkinointiin.

Vuoden 2013 tutkimus löytyy englanniksi ladattavana tiedostona tästä. Vuoden 2014 tutkimus on tarjolla vain saksaksi. Jos olet kiinnostunut lukemaan sen, voit mielellään ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse lehdisto@bod.fi.

LATAA TUTKIMUS

Kirjautuminen myBoD-tilille