Kirja-Suomi 2017 teemaviikko: Harrasta!

Kirja-Suomi 2017 teemaviikko: Harrasta!

Lukeminen on tietenkin aina hyvä harrastus, mutta kirjojen kautta voi myös tutustua uusiin harrastuksiin – esimerkiksi käsitöihin tai urheiluun. Myös BoD:n kautta on julkaistu useita harrastukseen innostavia oppaita.

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kirjat ovat aina olleet tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja saavat tänä vuonna erityistä huomiota Kirja-Suomi 2017 -hankkeen avulla. Tarkoitus on edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä erilaisten tapahtumien ja ohjelmien muodossa.

Joka kuukausi sisältää yhden teemaviikon, jonka aikana käsitellään tiettyyn aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Viikon aikana jaetaan tietoa ja lukuvinkkejä ajankohtaisesta kirjallisuudesta. Huhtikuun teemaviikon aiheena ovat harrastukset ja tarkoituksena on inspiroida lukijoita tutustumaan uusiin harrastuksiin kirjojen kautta.

Tietoa hankkeesta löytyy sen kotisivulta sekä sosiaalisesta mediasta esimerkiksi Facebookissa sekä hashtageilla #kirjasuomi ja #kirjavieköön.

Bloggaaja Mariko Palomaan kirja Itte tein ja kierrätin on täynnä toinen toistaan kiehtovampia käsityöideoita kierrätysmateriaaleista. Mariko on keksinyt monelle tarpeettomalle tavaralle uuden käyttötarkoituksen, joita moni voi myös helposti valmistaa ylimääräisestä tavarasta roskalaatikkoon kippaamisen sijasta. Näin keväällä erityisen kiinnostavia ovat Marikon vinkit parvekkeen sisustamiseen kierrätysmateriaalien avulla.

Meillä parveke toimii lisähuoneena keväästä pitkälle syksyyn. Kun tila toimii lähinnä rentoilun paikkana, on siellä myös fiiliksen oltava konstailematon (…) Parvekkeella saa näkyä ja tuntua kotikutoisuuden rentous!

Haaveiletko kesäisin veneilystä, mutta sinulta puuttuvat perustaidot harrastuksen aloittamiseksi? Veneilykouluttaja Mika Närhi on julkaissut oppaan Näin liikut vesillä, jossa keskistytään perus navigointiohjeisiin ja huviveneilyssä eteen tuleviin tilanteisiin. Käytännön esimerkkien avulla myös aloitteleva veneilijä voi varautua hyvin ennen vesille lähtöä.

Onnistunut veneretki muodostuu hyvästä etukäteen tehdystä suunnittelusta, sääennusteiden tarkistamisesta, riittävän väljästi laaditusta aikataulusta, navigoinnin osaamisesta sekä muut huomioon ottavasta liikkumisesta ja rauhallisesta rantautumisesta.

Pääsiäinen on askartelun kulta-aikaa ja monella perinteisiin kuuluu myös munien maalaus. Anitta Ruotsalaisen kirja Pisanka – pääsiäismunat antaa ohjeita tämän erityisen maalaustyylin taitamiseen. Inspiroidu Anittan ooppaasta ja maalaa tänä vuonna pääsiäisen kauneimmat munat!

Pisanka – pääsiäismunat on opas kotikäyttöön miten maalata ja koristella perinteisellä mehiläisvahatekniikalla pääsiäismunia. Oppaassa on selvitetty munanmaalauksen käytännön seikkoja ja kerrottu sanoin ja kuvin miten värikkäät pääsiäismunat syntyvät.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>