Kirja-Suomi 2017 Teemaviikko: Yhteiskunta, politiikka & talous

Kirja-Suomi 2017 Teemaviikko: Yhteiskunta, politiikka & talous

Tietokirjat auttavat meitä oppimaan uutta, käsittelemään jo hankittua tietoa ja muodostamaan mielipiteitä. Niiden merkitys yhteiskunnassamme on aina korkealla ja suosittelemme ehdottomasti tarttumaan myös kirjoihin, joiden aihepiiri on ennestään tuntematon. Esimerkiksi alla oleviin BoD-kirjailijoiden teoksiin liittyen maaliskuun teemaviikon aiheisiin yhteiskunta, talous ja politiikka.

Itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Kirjat ovat aina olleet tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja saavat tänä vuonna erityistä huomiota Kirja-Suomi 2017 -hankkeen avulla. Tarkoitus on edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä erilaisten tapahtumien ja ohjelmien muodossa.

Joka kuukausi sisältää yhden teemaviikon, jonka aikana käsitellään tiettyyn aihepiiriin liittyvää kirjallisuutta. Viikon aikana jaetaan tietoa ja lukuvinkkejä ajankohtaisesta kirjallisuudesta. Maaliskuun teemaviikon aiheina ovat yhteiskunta, politiikka ja talous ja haluamme myös BoD:lla nostaa esiin kauttamme julkaistuja aiheisiin liittyviä kirjoja.

Tietoa hankkeesta löytyy sen kotisivulta sekä sosiaalisesta mediasta esimerkiksi Facebookissa sekä hashtageilla #kirjasuomi ja #kirjavieköön.

Katja Bloigu: laittoman rajalla

Kirja käsittelee hyvin ajankohtaisia kysymyksiä liittyen turvapaikkapolitiikkaan ja turvapaikan hakijan asemaan. Maahan tulleen asemaa määrittelee lukuisa määrä säädöksiä ja menettelyjä, ennen kuin henkilö edes ylittää Euroopan unionin ulkorajan. Teoksessa esitellään seitsemän tarinaa Suomesta turvapaikkaa hakeneilta ja keskiössä ovat mm. seuraavat kysymykset:

Keitä tulijat oikein ovat ja miksi he tulevat tänne? Mihin oleskelulupapäätökset perustuvat? Mistä johtuu kotoutumisen vaikeus ja mikä voisi olla hyvää kotoutumista? Mistä normatiiviset menettelyt toiseutta kohtaan johtuvat?

Listätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Hannila, Hoisko & Juurinen: Tutkimusmatka Tarkoitusten merellä

Non Fighting Generation ry:n ”Valoa elämään” -hankeen perusteella syntynyt kirja on teos menetelmistä nuorten itsemurhien ehkäisemiseksi. Kyseisen hankkeen tarkoituksena on ollut kehittää ja pilotoida 13-25-vuotiaiden nuorten tunnistamisen, mini-intervention ja pitkäkestoisen yksilöauttamisen menetelmiä.

Menetelmäopas on tarkoitettu terveydenhoidon, kasvatusalan ja nuorisotyön ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään itsetuhoisesti oireilevia nuoria.

Osta kirja täällä

Vesa Kanniainen: Yritysten yhteiskuntavastuun taloustiede

Kirja käsittelee luottamuspääoman tärkeyttä taloudessa ja sitä, kuinka sekä yrittäjät ja kuluttajat ovat vastuussa luottamuksen kehittämisestä ja ylläpitämisestä. Talouselämässä, kuten kaikissa muissa yhteiskuntamme osa-alueissa, pätevät tietyt julkisen vallan määräämät lait. Talouden etiikan vahvistuminen on kuitenkin kiinni toimijoista, ei lainsäädännöstä. Kirjailijan mukaan kannattavia investointikohteita ovat reiluus ja yhteistyö, mutta yritysten toiminnasta paljastuu usein ahneus.

Lisätietoa kirjasta ja kirjailijasta

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>