Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Matkailumuistoja
Hyttinen, Hannu
Kovakantinen
228 Sivua
ISBN 978-952-80-0295-6
€ 21,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Matkailumuistoja

Keväällä 1884 eräs matkaaja lähti taivaltamaan jalkaisin Maaningalta kohti Lappia. Matkan ilmeisenä tarkoituksena oli päästä omin silmin näkemään ja omin korvin kuulemaan, millainen lestadiolainen herätysliike oli sen syntysijoilla. Tuolloin kohti Etelä-Suomea leviävä lestadiolaisuus oli monin paikoin sekä ihmisten huulilla että sanomalehtien palstoilla. Kaikkiin kuulopuheisiin ja mielipiteiden värittämiin lehtikirjoituksiin ei kuitenkaan voinut luottaa, vaan ilmiöön piti päästä tutustumaan omakohtaisesti.

Pitkä ja vaiherikas matka kulki halki monien Suomen historian merkkipaikkojen ja kesäisen kauniin luonnon. Jalkaisin kulkiessa oli mahdollisuus pysähtyä moniin mielenkiintoisiin paikkoihin ja kohdata lukuisia ihmisiä. Halki Pohjolan taivaltaessa sai hyvän läpileikkauksen sen ajan elämästä ja ihmisten tavoista. Eikä näin pitkällä matkalla luonnollisesti vältytty monilta hauskoilta kommelluksiltakaan.

Tämä aikoinaan Oululaisessa sanomalehdessä pitkänä jatkokertomuksena ilmestynyt matkakuvaus vie lukijansa menneeseen maailmaan tarjoten ainutlaatuisen lukukokemuksen ja ajankuvan sen aikakauden elämästä ja oloista pohjoisessa Suomessa.

Hannu Hyttinen

Hannu Hyttinen on kirkkohistorian ja vanhan kirjallisuuden harrastaja, jonka erityisenä mielenkiinnon kohteena on lestadiolaisen herätysliikkeen historia siihen liittyvine moni ilmiöineen ja vivahteineen.

Kirjautuminen myBoD-tilille