Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Kuka halusi murhata filosofin?
Hankamäki, Jukka
Kovakantinen
176 Sivua
ISBN 978-952-318-546-3
€ 25,00
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Kuka halusi murhata filosofin?

ROMAANI FILOSOFIAN HULLUISTA PÄIVISTÄ

Filosofi on henkilö, jolla ei ole periaatteista mitään sanottavaa. Fysiikan filosofi Simo Sönkkö, pankkifilosofi Marjaleena Rintala ja mediafilosofi Make Leveelahti ovat johtavia suomalaisia filosofeja.

”Kuka halusi murhata filosofin” on romaani siitä, mitä tapahtuu kun ajattelun ihanteeksi asetetaan naturalistien oikeuttama pinnallisuus tai virtuaalitodellisuuksiin verhottu välinpitämättömyys, bisnesarvoista puhumattakaan. Kateus, kunnianhimo ja katkeruus ottavat vallan viisauden rakastajista, ja ajaudutaan epäluuloisuuteen ja ahneuteen, kunnes jotakin alkaa tapahtua.

Jukka Hankamäen kirjoittama dekkari on kuoliaaksi naurattava romaani akateemisen savuverhon takana kytevästä juonittelusta ja rikoksesta: todellinen reliikkifriikin herkkupala.

”Hankamäki luonnehtii teostaan mielipideromaaniksi. Itse kutsun sitä humoristiseksi (h)irvikuvaksi näistä ajoista tässä yhteiskunnassa. Tavallaan Hankamäen esikoisessa on kulttikirjan aineksia [...].”

Johanna Matero, Ruumiin Kulttuuri 4/2000.

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Muita BoD:n julkaisuja

Kirjautuminen myBoD-tilille