Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Valhe kaatuu
Hankamäki, Jukka
Kovakantinen
700 Sivua
ISBN 978-952-498-601-4
€ 62,00
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Valhe kaatuu

KIRJOITUKSIA EUROOPAN UNIONIN
JA POLIITTISEN JÄRJEN VARARIKOSTA

Erimielisyys on lisääntynyt Euroopassa globalisaation, tuloerojen kasvun ja siirtolaisuuden vuoksi. Euroalue ja EU ovat romahtamassa valtioiden velkaantumiseen. Liittovaltiopolitiikan kautta erilaisia kansakuntia pakotetaan samalle viivalle. Monikulttuurisuuden harmoniset haaveet johtavat yksiulotteiseen kulttuuriin, kun elämäntapojen erot koetetaan kieltää ristiriitojen tukahduttamiseksi.

Filosofian tohtori Jukka Hankamäki arvioi ja arvostelee yhdentyneen Euroopan kuolinkouristuksia. Hän kritisoi politiikkaa, jolla kansallisvaltiot yritetään kiistää ja kansallista itsemääräämisoikeutta heikennetään. Tunnetun filosofin ja kokeneen politiikantutkijan mielestä olisi parempi kohdata ihmisryhmien väliset etukiistat valtioiden rajoilla kuin päästää niitä leviämään keskelle kansalaisyhteiskuntia. Näin voitaisiin vahvistaa aitoa omakulttuurisuutta.

”Valhe kaatuu” on jatkoa teoksille ”Sensuurin Suomi” (2009) ja ”Kansanvallan varkaat” (2010). Menetelmänään tekijällä on viranomaisvallan valheita läpivalaiseva filosofia ja sovinnaisuuden kahleita murtava psykologia, jonka valossa ”toteemi on euro ja tabuja rikkoo sananvapaus”. Tämä kirjoittajansa parhaita iskuja ja hirtehisiä analyyseja sisältävä teos lienee myös Suomen paksuin poliittisen ivahuumorin kokoelma.

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kirjailijan muut julkaisut

Kirjautuminen myBoD-tilille