Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Sensuurin Suomi
Hankamäki, Jukka
Kovakantinen
668 Sivua
ISBN 978-952-498-168-2
€ 52,80
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Sensuurin Suomi

Miksi sananvapaudesta on tullut suomalaisen yhteiskunnan kipukohta? Miksi poliittinen korrektius muodostaa uhkan filosofiselle järjen käytölle, tieteille ja taiteille ja sitä kautta koko yhteiskunnalle?

Filosofian tohtori Jukka Hankamäki analysoi arkielämän tabuja – kuten maahanmuuttoa ja feminismiä – sekä arvioi seksuaalisuutta koskevia ajojahteja, kouluampumisten savurenkaita, kirjakäräjiä ja kunnianloukkausten kansanhuveja.

Alun perin verkkokolumneina ilmestyneissä kirjoituksissa pureudutaan viranomaisvallan ja internetissä leviävän vapaan sanankäytön ristiriitoihin. Mediafilosofisen arvostelun hampaissa ovat niin tiedotusvälineiden omaksuma sensuuri kuin itsesensuurikin.

Kirjoittaja puolustaa yksilönvapautta, sananvapautta ja kansakuntien itsemääräämisoikeutta. Asioita tarkastellaan filosofisen etiikan näkökulmasta – tuloksena uudenlainen kuva poliittisesti toimivasta ihmisestä.

Jukka Hankamäki

FT, VTT Jukka Hankamäki on toiminut tutkijana ja opettajana useissa yliopistoissa ja korkeakouluissa. Hän on kirjoittanut toistakymmentä itsenäistä teosta filosofian alalta ja julkaissut artikkeleita tieteellisissä aikakauslehdissä.

Kirjailijan muut julkaisut

Kirjautuminen myBoD-tilille