Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Kirkastettu laatu
Leppälä, Kari
Pehmeäkantinen
260 Sivua
ISBN 978-951-568-358-8
€ 23,00
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Kirkastettu laatu

Laatu yhdistää hyvän elämän, hyvät toimintatavat ja hyvän elinympäristön. Laadun kautta on yhtä luontevaa tarkastella omaa elämää, yhteisöjen toimintaa ja talouselämän eri alueita. Laatu on myös etiikkaa ja estetiikkaa. Se on jotain, mikä on sekä "oikein" että "kaunista". Kirjassa osoitetaan, kuinka ihmisillä on luonnollinen kyky ymmärtää laatua.

Kirjassa käydään laadun olemusta luotaavia keskusteluja eri aloja ja ammatteja edustavien henkilöiden kanssa. Tavataan laadun ammattilaisia muotoilun, teollisen tuotannon ja avaruustekniikan aloilta. Filosofin kanssa pohditaan yhteyksiä 1700-luvun valistusfilosofiaan ja Georg Henrik von Wrightin hyvän käsitteeseen. Pohditaan myös yhteyttä japanilaiseen kulttuuriin. Onko idällä etulyöntiasema? Entä mitä on tiedon laatu ja laatu tieteessä? Arkipäivän laatua ja elämäntyylejä pohditaan kalastajan kanssa - mutta arkipäivän laatuun liittyy myös Zen ja moottoripyörät - lähes unohtunut laatuklassikko.

"Kari Leppälän kirjassa on raikas tapa yhdistää filosofista pohdiskelua, fiktiota ja laadun ajattomia perusajatuksia. Kirja toimii pitkään laadun ja toiminnan kehittämisen parissa työskennelleille virkistävänä tuulahduksena, mutta soveltuu myös niille, jotka ovat laatuajatteluun vasta tutustumassa".

Tani Järvinen, toimitusjohtaja, Laatukeskus.

Kari Leppälä

Tekniikan tohtori Kari Leppälä on toiminut laatutehtävissä ja kou-luttajana tutkimusmaailmassa ja teollisuudessa. Hän on laatinut käsikirjoja ja ohjeita, ja ollut avaruusluotainprojektissa laatu-vastaavana. Aiempia teoksia: Innovaattorin opas (Gaudeamus 2014), Projektitoiminnan musta kirja (Readme.fi 2011), Tervan-poltosta innovaatiotalouteen (Avain 2012).

Kirjautuminen myBoD-tilille