Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Monena mies matkalla
Paulaharju, Marjut
Pehmeäkantinen
216 Sivua
ISBN 978-952-80-0135-5
€ 25,00
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Monena mies matkalla

Samuli Paulaharju tunnetaan kansanperinteen kerääjänä ja kirjailijana. Hän oli kuuromykkäkoulun opettaja, joka vaelsi loma-aikoinaan ja myöhemmin eläkeläisenä ympäri Suomea ja tallensi valtavan määrän kansanperinnettä.
Tämä kirja johdattaa lukijan Samuli Paulaharjun monille matkoille ja esittelee hänen elämänvaiheitaan, osittain eri näkökulmasta kuin aiemmin. Perheestä kuvataan seikkoja, joista on tähän asti vaiettu. Samuli Paulaharjun toinen avioliitto Jenny Simeliuksen kanssa ei ollut niin auvoinen kuin tutkimus on antanut ymmärtää. Välit aiemmasta avioliitosta syntyneiden lasten kanssa olivat usein hyvinkin kireät.
Samuli Paulaharju sai Jennystä hyvän matka- ja keruukumppanin. Samuli kirjoitti matkoiltaan kirjoja, jotka myös itse kuvitti piirroksin ja valokuvin. Kirjoissaan hän mainitsee haastattelemansa henkilöt, jotka ovat auttaneet kerääjää perinteen tallentamisessa. Kertojat on nyt kerätty yhteen teokseen, tietoja heistä on kerätty alueittain käyttäen lähteinä Samulin ja Jennyn matkapäiväkirjoja, Samulin kirjojen tekstejä tai erillisiä artikkeleita.
Samuli ja Jenny Paulaharju suunnittelivat viimeisinä vuosinaan laativansa kertojistaan kirjaa, mutta Samulin poismeno katkaisi hankkeen.

Marjut Paulaharju

Marjut Paulaharju on filosofian maisteri ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut useita kansanperinnettä ja kulttuurihistoriaa käsitteleviä teoksia ja artikkeleita. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Länsi-Suomen kansanrunous (SKS, 2015) ja Kirjailijoiden Hietaniemi (Avain, 2017). Hän on toimittanut Samuli Paulaharjun elämäkerran Samuli Paulaharju. Ruijanrannan reppuherra (SKS, 1989).

Kirjautuminen myBoD-tilille