Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Myytit
Leinonen, Osku
Pehmeäkantinen
44 Sivua
ISBN 978-952-93-0482-0
€ 19,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Myytit

Valokuvateos Myytit on tarinoiden maailmaa rikastuttava kuvakirja, jossa pysähdyttävät valokuvat ja mielikuvitusta herättelevät tekstikatkelmat ovat vuorovaikutuksessa teoksen kokijan kanssa. Yhdessä tekstit ja valokuvat välittävät vahvan läsnäolon kokemuksen jostain, jota ei enää ole, ja siltikin on, juuri nyt, kosketuksissa teoksen kokijan kanssa. Valokuvat ovat butoh esityksestä Myytit/Myths ja filmikameralla poimittuja luonnon kauniita yksityiskohtia.

Butoh on omiaan kuvalliskirjalliseen luomiseen. Butoh on väkevästi elävää, läsnä olevaa esittävää taidetta, kuin liikkuvaa kuvaa ja energistä liikkumattomuutta, tarjoten viljalti mielikuvia ja esiin herääviä muistoja, kuin unta tai lapsuutta muistellessa.

Esiin saattaa nousta jälkiä myös ihmisten yhteisestä, arkaaisesta muisto- ja kokemusperinnöstä. Juuri tämä lie se alue, josta ja jossa syntyy hyvin merkitykselliset ja vaikuttavat kokemukset inhimillisessä elämässä, saaden ilmiasunsa runoudessa, myyteissä, saduissa, unissa, taiteessa, rakkaudessa ja luovassa elämässä. Kuvakirja Myytit ei tarjoa valmista, suljettua maailmaa, vaan ehdottaa kokemaan välähdyksiä omasta sisäisestä maisemasta, tarinoita omasta elämästä.

Osku Leinonen

Osku Leinosen taiteessa kantavana voimana on tieto siitä, että ihminen on paljon enemmän, kuin hän antaa itsensä ymmärtää tai hänen annetaan ymmärtää. Paradoksaalisesti hänen tulisi tosin ensin olla ’vähemmän’. Ihmisen hiljentyessä kokemuksen äärelle hän oppii itsestään, ja oppiessaan itsestään hän oppii muista, maailmasta ja kosmoksesta. Taide voi luontevimmillaan olla tarjoamassa kokemuksia, ’hyvän ja huonon tuolla puolen’, vailla arvottamista tai odotuksia onnistua kokemaan ’oikein’. Valokuvat, butoh, kirjallisuus, opettaminen, näyttämötaiteet, rakkaus, kauneus, hiljaisuus, onnellisuus sekä luonto ovat Leinoselle ennen kaikkea inhimillistä vuorovaikutusta, kosketusta.


http://www.oskuleinonen.jimdo.com

Muita BoD:n julkaisuja

Kirjautuminen myBoD-tilille