Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Muinaisten kansojen uusi kronologia tähtitieteen avulla
Mansikka, Pekka
Pehmeäkantinen
152 Sivua
ISBN 978-951-568-361-8
€ 17,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Muinaisten kansojen uusi kronologia tähtitieteen avulla

Kenties jokainen, jota on kiinnostanut lukea esim. Assyrian, Babylonian ja Egyptin historiaa, on jossakin vaiheessa huomannut mainintoja tuona kaukaisena aikana havaituista auringonpimennyksistä.
Pienellä silmäyksellä noiden kansojen kronologioihin voidaan havaita, etteivät havaitut auringonpimennykset ole löydettävissä mainituilta kuninkaiden hallitusvuosilta.
Kirjoittaja on havainnut tässä tieteellisen tyhjiön ja hän on katsonut siinä olevan sopivan tilaisuuden ryhtyä tarkentamaan vuosina 1550-530 eaa. hallinneiden lähi-idän kansojen kronologioita havaittuihin pimennyksiin sopiviksi.
Tässä tutkielmassa esitellään kaksi eri tyyppistä lähestymistapaa kronologian ajoitukseen 700-luvulla eaa. Nämä vaihtoehdot tarkastelevat babylonialaisten astrologien muistiinmerkitsemiä kuunpimennyksiä ja muita tähtitieellisiä havaintoja eri näkökulmista.
Tämän tutkielman toinen merkittävä uusi ominaisuus on egyptiläisen tähtitieteilijän Aymen M. Ibrahemin tekemien uusien tutkimusten soveltaminen ensimmäistä kertaa käytäntöön kansojen historiaan.
Tämän uuden tutkielman voidaankin havaita olevan hyvin poikkeuksellinen, sillä tämä on koko maailman mittakaavassa ensimmäinen laaja tukielma siitä, miten kronologia on ajoitettavissa auringonpimennysten avulla.
Tämä kirja sisältää 15 kuvaa ja yli 40 värillistä taulukkoa ja tekstiruutua.

Pekka Mansikka

(syntynyt 1953 Pielavedellä) Kirjoittaja on suorittanut nuoruuden opintonsa Pielavedellä ja Kuopiossa. Hän työskenteli useita vuosia Iisalmessa, josta muutti nykyiseen asuinpaikkaansa Kittilään. Siellä hän tuli tunnetuksi paikallisen taidekehystämön pitäjänä vuoteen 2006 saakka.
Hän on harrastanut muinaisten kansojen historian tutkimista pääosin vuodesta 2011 lähtien.


https://pekkamansikka.blogspot.de/2017/11/astronomian-avulla.html

Kirjautuminen myBoD-tilille