Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Puiden
Martikainen, Rauni Anita
Kovakantinen
68 Sivua
ISBN 978-952-80-0120-1
€ 21,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
 • Kuvaus
 • Kirjailija
 • Arvostelut (1)

Puiden

Puiden on minimalistinen aforismi- ja runoteos. Siinä on myös muutama rivi, teksti, joita voisi nimittää runoaforismeiksi.

Tämän vuodenaikaisen, metsäisen ja haikumaisenkin kokoelman kirjoitustyötä on tuettu apurahalla v. 2014.

Esikoiskokoelmani Maailmalaiset julkaisi keväällä 2012 ntamo.

Puiden-kokoelma sisältää osia Kävelykirjoituksista, joka ilmestyi ja oli saatavana Suomi 100 runokirjaa -sarjassa juhlavuonna 2017.

Rauni Anita Martikainen

Rauni Anita Martikaisen pääaine Tampereen yliopistossa oli yleinen kirjallisuustiede/teatterin ja draaman tutkimus. Hän valmistui filosofian maisteriksi 1999. Pro gradussaan hän pohdiskeli mm. Nokian matkapuhelimia, niiden ilmoittelumainontaa ja maailmaa. Anita opiskeli lukuvuoden 1993 - 1994 Madridin Complutensessa free moverina.

Yliopistotutkintoonsa kuuluneen valtionhallinnon harjoittelun Anita teki NÄTYn Granada-projektissa toimien ohjaajan assistenssina sekä tulkkina ja matkanjärjestäjänä Espanjaan suuntautuneella kiertueella. Anita on esiintynyt avustajana tv-elokuvissa Kummelin Kultakuume, Turkan Kiimaiset poliisit ja Luostarisen Naisenkaari. Näyttelijän työtä hän on opiskellut mm. draamalinjalla tehdyssä Bertolt Brechtin kirjoittamassa Kaupunkien viidakoissa -näytelmässä, jossa hänellä oli äidin rooli (ohjaus Kari Salosaari) sekä opiskellessaan Voionomaan opistolla 1989 - 1990 mm. kurssin päätteeksi tehdyssä Jean Genetin näytelmässä Parveke lähettilään roolissa (ohjaus Erkki Aura).

Yliopistovuosinaan hän kävi myös Viita-akatemian 3-vuotisen kirjoittajakoulun ja ennen Helsingistä Tampereelle muuttoaan yhden vuoden Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjaa.

Rauni Anita on työskennellyt mm. toimittajana, tekstinkäsittelijänä, siivoojana, suomen kielen opettajana ja kirjastoapulaisena sekä nuorena Järvenpäässä asuessaan mm. äitinsä kahvilassa.

Anitan aforismeja on julkaistu mm. Pro Meri-Rastila -blogissa, Suomen aforismiyhdistyksen Tiheiden ajatusten kirjassa sekä raideaforismeina. Hänen runoistaan on tehty sarjakuva ja postikortti. Rauni Anita on kirjoittanut laululyriikkaa, jota on sävelletty ja esitetty. Anita on kirjoittanut myös joitakin kolumneja ja matkakertomuksen. Lahden runomaraton ry:n antologiaan katson sinua, maani pääsi Raunin Puiden-kokoelmassakin oleva runo.

Vuonna 2010 Anita hyväksyttiin Suomen aforismiyhdistyksen, Turun Kirjan talon ja Varsinais-Suomen Kansanopiston yhteistyönä järjestämään käsikirjoitustyöpajaan ja julkaisupajaan. Sekä runo- että aforismikokoelmaansa hän kävi työstämässä Villa Sarkian kirjailijaresidenssissä marraskuussa 2011.

Rauni Anita on lukenut runojaan mm. Runokuussa Helsingissä, Tallipihalla Tampereella Eino Leinon päivänä sekä Pirkkalaiskirjaiijoiden tapahtumissa.

  • Suomen aforismiyhdistys

   Rauni Anita Martikainen: Puiden

   Martikainen on kehittänyt tyylin, jossa vähäpuheisesti onnistutaan sanomaan paljon. Lähes kaikkien aforismien sanojen lukumäärä on tässäkin teoksessa laskettavissa yhden käden sormin: (...) Kirjan aforismit ja runot ovat taidokkaasti niukoiksi muotoiltuja.
   01.05.2018

Kirjautuminen myBoD-tilille