Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Reiskan osumia ja huteja
Heinola, Reino
Pehmeäkantinen
168 Sivua
ISBN 978-952-498-699-1
€ 9,95
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Reiskan osumia ja huteja

Reiska ja hänen sisällään asuva Vanhus tarinoivat hyvän elämän suunnittelusta. Reiskalla on saanut Suomen armeijalta tykistön upseerin koulutuksen. Vanhuksella on viisi vuotta sotakokemusta.

Reiskasta kiinnostavia suunniteltavia olivat äärettömän ja ikuisuuden haltuunotto. Ääretön ei kuitenkaan auennut vaikka Reiska opiskeli alaa koko lukukauden kansalaisopistossa. Olkoon - Reiska meinasi.

Ikuisuus sensijaan on selvää pässinlihaa, kun suunnittelee vain pätkän kerrallaan. Reiska hoitaa yhden sukupolven ikuisuutta.

Reiskan vastuulla oleva pätkä alkaa parikymppisenä ja loppuu lasten ollessa parikymppisiä. Nykyreiska viisastelee ilman vastuuta. Menneitä on turha murehtua ja tuleva osa ikuisuutta on pakko jättää lasten vastuulle.

Reiska tykkää suunnitella itse omaa elämäänsä ja tehdä omat virheensä. Miksei ihminen saisi muuttaa mieltään ja valita uudelleen, jos on valinnut väärin. Reiskasta virheetön on yhtä kuin kyvytön oppimaan.

Maailman muuttamisen haluamakseen Reiska havaitsi mahdottomaksi. Mitä siitäkin tulisi, jos kaikki aina muuttelisivat maailmaa haluamakseen.

Muutoksiin Reiska ja Reiskan suku ovat todella tottuneet. Isoisä muutti olosuhteiden pakottamana maata useita kertoja. Pakolaisia kutsuttiin tuolloin evakoiksi. Kokemuksia asumisesta USA:ssa ja Karjalassa on esillä kirjassa ja linkissä.
http://www.lampotaito.fi/wp-content/uploads/2017/10/Heinolat_amerikassa-ja-evakoissa.pdf

Reino Heinola

Aalto yliopiston inssi Reiska opetti tulevia insinöörejä ennen eläkkeelle jäämistään. Sitä ennen hän ehti tehdä kymmentä erilaista hommaa: kehitystyötä, yrityttäjyyttä ja virkamiehenkin hommaa.

Omaa elämäänsä Reiska suunnitteli valmistuessaan inssiksi. Virheitähän siihenkin sisältyy, mutta myös positiivisia suunnittelemattomia yllätyksiä. Merkittävintä hänen elämässään ovat lapset ja lapsenlapset.

Reiska on ilmaillut vuodesta 1970 alkaen. Hän aikoo lopettaa harrastuksen kesään 2017. Saa nähdä miten äijän käy.

Kirjautuminen myBoD-tilille