Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Wendimension
Haapaniemi, Teemu; Urpilainen, Jonna; Harsunen, Tero
Kovakantinen
44 Sivua
ISBN 978-951-568-963-4
€ 20,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Wendimension

Wendimension on visuaalinen fantasiaseikkailu, jossa arkitodellisuus ja oudot ilmiöt sekoittuvat. Wendyn ulottuvuus käsittelee lapsen mielenterveyttä ja kokemuksia aikuisten maailmasta. Teos kertoo tarinan suuresta menetyksestä Wendyn ja hänen isänsä näkökulmasta.

Kohderyhmänä teoksella ovat varhaisnuoret ja varhaisnuorten vanhemmat. Tarina sisältää myös toisen tason, sillä Wendyn vastustajat ovat peräisin lähempää kuin aavistammekaan: nyky-yhteiskunnassamme vaikuttavista ilmiöistä. Edessämme on ikään kuin savuverho, joka estää meitä näkemästä tai tunnistamasta näitä paholaisia. Wendy on tarinassamme ainoa, joka näkee ne ja ajautuu taisteluun niitä vastaan.

Wendimension on saaga, jossa puhuttelevat aiheet yhdistyvät supersankarigenreen. Näyttää siltä, että Wendy elää tässä maailmassa luomalla oman todellisuuden sen rinnalle ja kohtaa aikuisten ongelmia supersankariminänsä kautta. Hän siis pyrkii poistamaan aikuisten ongelmat luomalla niistä pahoja olentoja ja taistelemalla niitä vastaan. Aikuisille tämä näyttäytyy mielenterveysongelmina.

Löytääkö Wendy tiensä takaisin arkielämän todellisuuteen vai jääkö hän vangiksi omaan todellisuuteensa? Saako isä vielä yhteyden tyttäreensä suuren menetyksen jälkeen?

Onko Wendyn ulottuvuus sittenkin olemassa?

Teemu Haapaniemi

Media-alan moniottelija, joka on tuottanut sisältöä useisiin av-tuotantoihin. Lisäksi Teemu on käsikirjoittanut näytelmän ja musikaalin. Tämä kirja on hänen esikoisteoksensa. Perheenisänä lasten ja nuorten mielenterveys ovat lähellä sydäntä. Hän haluaa nostaa keskustelua aiheesta entisestään ja sarjakuva on yksi uusi tapa. Teemulla on kattava historia sarjakuvien kuluttajana. Teemu on tehnyt oman matkansa läpi Marvel-hahmojen ja DC-comicsin universumin. Nyt hän on mukana luomassa uutta sarjakuvauniversumia itselle tärkeistä teemoista.

Tero Harsunen

AD, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Kaksikymmentä vuotiseen työrupeamaan mahtuu lähes koko alan kirjo. Tero vietti noin puolet rupeamasta freelancena ja sanomalehdissä työkennellen. Toiset kymmenen vuotta on kulunut mainostoimistoissa. Työpöydän digitaalisuudesta huolimatta tämä visuaalisesti orientitunut suunnittelija ei koskaan jättänyt kynää, eikä palavaa innostusta sarjakuvaa kohtaan. Puhutteleva aihe yhdistettynä supersankarigenreen on hänelle unelmien täyttymys jo itsessään. Vihdoinkin on aika tyhjentää pöytälaatikko. Wendimension on hänen ensimmäinen laaja sarjakuvatyö.

Jonna Urpilainen

On yleisen kirjallisuustieteen opiskelija. Jonna on aina rakastanut tarinoita ja oli innoissaan, kun hänet kutsuttiin mukaan luomaan tarinaa Wendystä. Omalla panoksellaan Jonna tuo esiin sekä Wendyn ajatuksia lapsena, että myös hänen herkkyyttään.

Kirjautuminen myBoD-tilille