Siirry yhteenvetoon

Sija 1

8
Tummapukuinen mies
Mäkikangas, Virve
Pehmeäkantinen
132 Sivua
ISBN 978-952-80-0299-4
€ 8,90
sis. alv., ei sisällä toimituskuluja
  • Kuvaus
  • Kirjailija
  • Arvostelut (0)

Tummapukuinen mies

Todisteita Suomessakin olleista viikingeistä eli varjageista on löydetty, mutta asia on tuotu yllättävän vähän esille. On kuin siitä oltaisiin tietoisesti vaiettu.
Tämä tarina, varsinkin sen loppu, tuo esille mahdollisuuden, että Suomessa on ollut jopa varjagi johtaja Rurik. Rurik oli suomalais- ugrilainen varjagi ja hänen DNA haploryhmään N1c1 on todettu kuuluvan noin 65%:a Suomalaisista miehistä.
Päähenkilönä tarinassa on vahvaluonteinen ja ehkä hieman narsistinen Ilari Manner, joka herää sairaalasta muistamatta, mitä on tapahtunut. Pikkuhiljaa hänelle alkaa välähdyksiä menneestä ilmestyä valveilla ja unessa.
Outo tummapukuinen mies vierailee Mantereen luona sairaalassa, mutta toiset eivät tunnu tuota mystistä kulkijaa näkevän. Hoitajat sekä lääkärit huomaavat vain Mantereen oudon käyttäytymisen. Vaikkakin Manner oli saanut kovan iskun onnettomuudessa päähänsä, lääkärit päätyvät siihen tulokseen, että potilasta on tutkittava tarkemmin.
Mantereen lakimies hiljainen ja harmittoman oloinen Mauri Rautamo vierailee myös useasti sairaalalla. Rautamolta Manner saa ristiriitaista tietoa tapahtumista,
eikä Manner itse pysty muodostamaan selkeää aikajanaa tapahtumista.
Itsevarma ja määrätietoinen, mutta huumorintajuinen rikoskonstaapeli Marjut Ahjo on myös yksi sairaalassa vierailevista henkilöistä. Pian Ahjo ja hänen työparinsa nuori Niko Laurila joutuvatkin mukaan mystisten tapahtumien pyörteisiin.

Virve Mäkikangas

Laajan elämänkokemuksensa kautta Kemiläinen uutuuskirjailija haastaa lukijoita mukaan jo toiseen mystiseen seikkailuun.

Muita BoD:n julkaisuja

Kirjautuminen myBoD-tilille