1689 Lontoon baptistien uskontunnustus ja Baptistikatekismus vuodelta 1693
Uutuus

1689 Lontoon baptistien uskontunnustus ja Baptistikatekismus vuodelta 1693

Eelis Halmemies, Juhana Lalli, Mikko Sivonen

Kovakantinen

192 sivua

ISBN-13: 9789526976709

Kustantaja: Agricola teologinen instituutti

Julkaistu: 10.09.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
27,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä kirja on julkaistu palvelemaan oman aikamme perheitä ja seurakuntia ja juurruttamaan ihmisiä ­- niin vanhoja kuin nuoria - evankeliumin ylistettävään sisältöön, itse Kristukseen.

Kirjaan on koottu kaksi reformaatioajan kristillisen opin merkittävimpiin kuuluvaa esitystä johdantoineen ja kommentteineen ensimmäistä kertaa suomen kielellä.

Vuonna 1689 ilmestynyt Lontoon baptistien uskontunnustus ja sen pohjalta laadittu Baptistikatekismus vuodelta 1693 ovat vaikutushistoriallisesti keskeisimpiä uskonpuhdistuksen opin kuvauksia. Ne pyrkivät tulkitsemaan Raamatusta nousevaa uskon sisältöä selkeästi ja edustavat apostolista, evankelista, protestanttista, kalvinistista ja baptistista tulkintaperinnettä.

Kirja sisältää tekstien käännösten lisäksi johdannot, jotka auttavat lukijaa ymmärtämään uskontunnustuksen ja katekismuksen syntyhistoriaa. Sen tunteminen osana Englannin 1600-luvun puritaanista liikehdintää on välttämätöntä, jotta voi saada asianmukaisen käsityksen uskonpuhdistuksen ja baptismin juurista ja teologiasta.

Uskontunnustus, katekismus ja sen nykypäivään sovelletut kommentit pyrkivät selittämään Raamattuun pohjautuvan evankelisen uskon sisältöä selkeästi ja tuomaan näin ajattoman näkökulman nykyajan haasteisiin. Näin niistä on suunnaton hyöty myös oman aikamme suomalaisille perheille ja seurakunnille.
Eelis Halmemies

Eelis Halmemies

Eelis Halmemies on Jyväskylän Reformoidun Baptistiseurakunnan pastori.

Juhana Lalli

Juhana Lalli

Juhana Lalli on Jyväskylän Reformoidun Baptistiseurakunnan diakoni.

Mikko Sivonen

Mikko Sivonen

Mikko Sivonen, TT, on Jyväskylän Reformoidun Baptistiseurakunnan pastori ja Agricola teologisen instituutin opettaja ja vararehtori.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.