Aaveraketteja

Aaveraketteja

ja muita taivaanilmiöitä

Ilpo Lagerstedt

Luonnontieteet & ympäristö

Pehmeäkantinen

396 sivua

ISBN-13: 9789524986496

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.12.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
26,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Taivaanilmiöt ovat aina herättäneet ihastusta ja kauhistusta. Kukin aikakausi on liittänyt niihin merkityksiä, jotka ovat näyttäneet merkeiltä sodista ja onnettomuuksista tai lähestyvästä maailmanlopusta. Ilpo Lagerstedtin kirja Aaveraketteja ja muita taivaanilmiöitä kertoo monista hyvin erikoisista ja jännittävistä taivaanilmiöistä, joista suomalaiset sanomalehdet ovat raportoineet 1800-luvun alusta aina 1950-luvulle asti, ja siitä, miten aikalaiset ovat tulkinneet näitä illmiöitä omien edellytyksiensä mukaan. Poliittiset jännitteet, sodanuhat ja kehittyvä ilmailu ja avaruuden valloituksen ensiaskeleet ovat kirjoittaneet historiaa taivaalle, jota todistamaan ovat usein jääneet vain unohduksiin jäänet lehtien kertomukset. Kirja Aaveraketteja ja muita taivaan ilmiöitä on tutkimus tästä.
Ilpo Lagerstedt

Ilpo Lagerstedt

Ilpo Lagerstedt on jo aiemmin kirjoittanut yhtä ja toista Etelä-Pohjanmaan historiasta sekä kirjoja supersankareista, Tex Willeristä, Sotamies Masista, astronauteista ja kuulennoista, Amerikan suomalaista sarjakuvataiteilijoista, Suomen sodan sotamiehistä ja erikoisista taivaanilmiöistä kirjassa Aaveraketteja.

Aaveraketteja ja muita taivaan ilmiöitä

Komiat

huhtikuuta 2013

FK tietokirjailija Ilpo Lagerstedt on kirjoittanut kirjan Aaveraketteja ja muita taivaanilmiöitä. 396-sivuisesta teoksesta löytyy monta kuvausta Kauhavalla nähtyihin oman aikansa ilmiöihin.
Ilpo Lagerstedt kokosi aineistoaan kolmisen vuotta. Hän kävi suomalaiset sanomalehdet läpi 1800-luvulta 1950-luvun lopulle Kansalliskirjaston mikrofilmeiltä. Taivaan ilmiöistä kertovia digitaalisia lehtileikkeleitä kertyi valtava määrä.
Ilmiöitä pidettiin kummituslentokoneina, aaveraketteina, ja ne, jotka tesivät paremmkin, pitivät niitä meteoriitteina tai muina taivaan ilmiöinä. (...)

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite