Aleksander

Aleksander

Arvi Herttua

Kovakantinen

216 sivua

ISBN-13: 9789528024385

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.06.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
21,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Inkerissä oli viisitoista vuotta Aleksanderin koti. Oli uusi talo, kauniit maisemat ja vilkas kulttuuritoiminta. Sitten Saksa hyökkäsi Neuvostoliittoon ja Inkerinmaa jaettiin saartorenkaalla. Poika joutui lymyilemään kaksi talvea perheensä kanssa maakuopassa.
Suomi pelasti perheen Viron kautta Suomeen maataloustöihin. Perhe oli onnellinen siihen asti, kunnes valvontakomissio painosti heidät palaamaan Neuvostoliittoon. Aleksanderille se merkitsi kymmenen vuoden työleirikomennusta Arkangeliin aivan mitättömän tapahtuman vuoksi.
Aleksander löysi onnen vankivuosien jälkeen Agrippinasta ja lapsista. Matka jatkui Viroon ja myöhemmin paluumuuttajana Suomeen. Aleksander haudattiin siihen maahan, jossa hän oli nuoruusvuosiensa jälkeen aina halunnut elää.
Kirja kertoo Aleksanderin elämästä ja niistä maailman tapahtumista, jotka vaikuttivat hänen ja hänen läheistensä elämään.
Arvi Herttua

Arvi Herttua

Arvi Herttuan ominta aluetta ovat historialliset tekstit. Aleksander on hänen kolmas kirjansa, jota ennen ovat ilmestyneet 1600-luvun lopun nälänhädästä kertova romaani Kuusela (2018) ja kotikylän kuvaus Koivuniemi pikku-Arvin silmin (2016).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.