Algerin naiset

Algerin naiset

neljäkymmentä taiteen tulkintaa 2015-2017

Mari Loponen

ePUB

10,2 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789515683533

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 09.10.2017

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
8,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Algerin naiset -teos on Mari Loposen kuvakokoelmateos, jossa on neljäkymmentä taiteen tulkintaa. Kirjassa on tekijän eri tekniikoin laadittuja töitä vuosilta 2015-2017.

Kirjan nimi kantaa E`ugène Delacroix´n teoksen nimeä Algerin naiset vuodelta 1834, mistä Loponen on tehnyt toisinnon.

Teoksessa on pääosin uudelleentulkintoja ennen modernismia edeltävältä historiamaalauksien saralta. Kuvakokoelmateos sisältää erityisesti Eugène Delacroix´n, Diego de Velázquezin ja Pablo Picasson teoksiin pureutuvia toisintoja mutta mukana on myös yksittäisiä tulkintoja muidenkin maailman historian taiteilijoiden teoksista.


Vahvana piirteenä katalogissa onkin juuri historian ja kirjallisuuden tulkinnat.

Mukana toisinnoissa on myös luonnonkuvausta.

Kuvakatalogissa on aluksi esitetty alkuperäisen, mallina toimineen teoksen vaiheita, tekijää, kuvan sisältöä ja kuvaa, tekniikkaa ja on analysoitu alkuperäistä teosta. Sen jälkeen tekijä on itse selventänyt toisintonsa tekniikkaa ja omaa tulkintaa alkuperäisestä teoksesta.

Teoksesta löytyy niin lyijykynätöitä, puuvärein piirrettyjä kuvia, akvarellimaalauksia, tussi- ja sekatekniikkatöitä, liitu-, ja hiilitöitä.
Mari Loponen

Mari Loponen

Mari Loponen on julkaissut kuvakokoelmateoksia, jossa on tekijän eri tekniikoin laadittuja töitä. Kuvissa on läsnä tekijän kiinnostus taiteen historiaan, historiaan, ja kirjallisuuden historian kuvittamiseen.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.