Anna minulle lapsuus
Suosittu

Anna minulle lapsuus

Olli-Pekka Mäkinen

Romaanit & novellit

ePUB

584,4 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528041221

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.06.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
10,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kaikkialla Suomessa riehunut ”lämmintauti” saavutti vuonna 1866 Söörmarkun kylän. Se surmasi ensin Tobiaksen äidin ja sitten isän. Kuusivuotias poika päätteli, ettei häntäkään enää tarvita.
Tobias myytiin huutolaiseksi, hänen piti tehdä työtä aamusta iltaan ja lisäksi valvoa öisin isännän pelikaverina. Isäntä kasvatti selkäsaunoilla, muu talon väki ei huutolaispojasta piitannut. Vain pikkupiika Sofia välitti ja yritti huolehtia. Tobias pohti taloissa vaeltavia kerjäläisiä katsellessaan, minkälaista voisi toisenlainen elämä olla. Hän päätti paeta. Alkoi vuosien seikkailu metsissä, torpissa paimenena ja meren rannalla kotia ikävöiden. Tobiaksen tavoitteena oli käydä rippikoulu ja päästä täysivaltaiseksi rengiksi, mutta sekään ei onnistunut niin helposti kuin hän kuvitteli.
Olli-Pekka Mäkisen romaani on kertomus elämän voimasta ja toivosta häpeän ja pelon varjossa. Kirja kuvaa pienen pojan selviämis- ja kasvutarinaa, sekä tavallisen kansan elämää Pohjois-Satakunnan rannikolla suurten nälkävuosien aikaan ja niiden jälkeisinä vuosina.
Olli-Pekka Mäkinen

Olli-Pekka Mäkinen

Olli-Pekka Mäkinen syntyi ja kävi kansakoulunsa Porissa. Hän muutti murrosiän kynnyksellä Tampereelle, mutta on vuosikymmenien jälkeen elvyttänyt porisuhdettaan kirjoittamalla porilaisista ja Porin lähiseudun historiasta. Hänen kirjojensa henkilöt puhuvat Porin murretta.
Anna minulle lapsuus on Olli-Pekka Mäkisen esikoisromaani. Sen juoni on kehkeytynyt kirjoittajan isoisoisän elämäntarinasta.
Vuonna 2020 ilmestyi kirjoittajan lapsuusmuistoista koostuva kirja Minusta tehtiin prinssi, Tamperelaisen porilaispojan tarinoita.
Sukutarinat 2020 antologiassa julkaistiin hänen kirjoittamansa tarina Gentlemannipelaaja.
Olli-Pekka Mäkinen on koulutukseltaan teologian maisteri. Hän on opiskellut kirjoittamista Tampereen työväenopiston Viita-Akatemian elämäntarinakursseilla, Sastamalan opiston kesäkursseilla ja Pentinkulman päivillä. Työuransa hän on tehnyt pappina, kouluttajana, työnohjaajana ja yksityisenä psykoterapeuttina.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite