Av styrka mot ljus
Suosittu

Av styrka mot ljus

Mikaela Nykvist

Osa 4 tästä sarjasta

Romaanit & novellit

Pehmeäkantinen

270 sivua

ISBN-13: 9789526881973

Kustantaja: Runsorina Books

Julkaistu: 23.10.2021

Kieli: ruotsi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
25,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Enligt efterfrågan från läsarna levererar Mikaela en fjärde del i Runsorserien.

De kära familjerna har överlevt hungersnöden och åter funnit sig till rätta i vardagen.

Familjen Karlsson lever sitt strävsamma liv ute i Runsor, de yngre syskonen bor kvar hemma. Elmer, som är den äldsta sonen på gården, gör upp planer för gårdens framtid som Alfred och Magda har svårt att svälja. Lisbet och Knut har lämnat gården och bor i Wasa där de söker sin plats i livet som en egen familj. Knut utbildar sig och skaffar sig ett nytt yrke medan Lisbet är ensam hemma. Det visar sig att Knuts arbete inte är helt ofarligt.

Amalia bor i Amerika med Oskar. Vid flytten var Oskar full av planer över alla affärer och stordåd som han skulle uträtta medan Amalia skulle sitta på verandan och må gott. Men den lyckan visar sig vara svår att finna och Amalia trivs allt sämre i den stora staden där de slagit ner bopålarna.

Av styrka mot ljus tar oss några år framåt i tiden från där Mellan is och aska slutade. Det är den fjärde delen i den dramatiska släktkrönikan som startar år 1852 med Wasa brand.
Mikaela Nykvist

Mikaela Nykvist

Mikaela Nykvist, född1973, är en finlandssvensk författare från Vasa på Österbottniska kusten. Hon är utbildad informationsvetare och arbetar med utveckling inom industrin. Hon driver även förlaget Runsorina books.

Nykvist har skrivit den omtyckta släktsagan Runsorserien som utspelar sig i Wasa under senare hälften av 1800-talet. Serien består tidigare av böckerna 'Rök i fjärran', 'Förändrad och bränd' samt "Mellan is och aska". Hela serien finns även som e- och ljudböcker. Den fjärde delen, 'Av styrka mot ljus' utkommer ett par år senare, hösten 2021, på läsarnas begäran, även om den inte var planerad från början.

Mikaela har ett aktivt bookstagram konto på Instragram under namnet 'Runsorina' och även en författarsida: www.runsorina.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite