Burgundinpunainen tähti

Burgundinpunainen tähti

Eräänlainen matkakertomus

Iiris Ritva Laitinen

Pehmeäkantinen

196 sivua

ISBN-13: 9789528029038

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 05.11.2018

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
15,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Täysin puskista leskeksi päätyneestä Bloomista ja lymfoomaan sairastuneesta Slimistä tulee rakastavaisia, kun he kohtaavat hautajaisissa. Rakkaus iskee kuin syöpä. Sille ei voi mitään. Eikä haluakaan voida.
Ennen pitkää Slimin ja Bloomin hurmioon ja auvoon ilmaantuu Thanatoksen hajottavia ja hallitsemattomia voimia kuin lutikoita vuodevaatteisiin. Kumpi voittaa: Rakkaus vai Thanatos vai voittaako kukaan?

BURGUNDINPUNAINEN TÄHTI on kolmiosainen matkakertomus. Ensimmäisessä osassa Bloomin aviomies Miklos Jankso sanoittaa viimeistä elinpäiväänsä. Vaimo ja perhe jatkavat elämää olosuhteisiin nähden, miten kuten. Jakso päättyy itsenäiseen, viehkeään novelliin, jossa Jankso muistelee vaimonsa ensitapaamista. Perhe-elämän vanha hobo rinnastaa junamatkaan.

Toisessa osassa keskiöön ja päärooleihin zuumataan uusi kaveri Slim ja Bloom. Veijarimainen stoori sisältää hyvinkin todenoloisia tilanteita ja reploja sairastelevan parin elämästä niin kämpillä kotona kuin hoidoissa. Hulppeutta lisää Slimin kekseliäs, oikukas ja kadulla kasvanut taiteilijapersoona.

Kolmannessa osassa ”Burgundinpunainen tähti” Bloom on yksin.
–  Että ihmisen kriittisimmät hetket typistettiin tupakointiin sairaalan pihassa! – Että suurin rakkaus elämään rinnastettiin lämmittelyyn syöpäklinikan tuulikaapissa! nainen ulvoo kummitushoitoklinikaksi ristimänsä sairaalan käytävillä, vaikka ääntäkään ei kuulu.
–  Matkatoveri, missä on sinun burgundinpunainen tähtesi?
Iiris Ritva Laitinen

Iiris Ritva Laitinen

Iiris Ritva Laitinen kirjoitteli jo pikkutyttönä. Sydäntä lähellä ovat aina olleet vähemmistöryhmät. Burgundinpunaisen tähden kokemukset Laitinen on esikoisteoksessaan koonnut yksiin kansiin. Tähden sakaroissa säteilevät rakkaus, luovuus ja suvaitsevaisuus. Laitisen toivo nousee siitä, että toivoa ei ole.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.