EGO

EGO

Minä ja Patti Smith ja te kaikki muut

Rax Rinnekangas

Kovakantinen

240 sivua

ISBN-13: 9789527380246

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 26.01.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
23,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sukellus Patti Smithin - punk-musiikin luojan ja legendaarisen kahvinjuojan - ihmeellisten kirjojen maailmaan ja ihmisyyteen.

"Löysin Patti Smithin kesällä 2020. Kaksi vuotta aiemmin olin hankkinut hänen erään kirjansa pelkän kannen perusteella jotakin lentoa varten, jonka aikana en jaksaisi pohtia omia ikuisia teemojani, vaan lukisin jotakin, mikä veisi ajatukseni minne tahansa, eikä sellaista lentoa ollut koskaan tullut. Mutta nyt, kun pandemia eliminoi kaikki matkani, otin Patti Smithin kirjan hyllystäni, ja käsitykseni kirjailijasta muuttui kertaheitolla ja käynnistyi syöksy aivan odottamattomaan valoon."

Teos on myös matka egoon, jonka ansiosta muutoin itsensä täysin tarpeettomaksi tällä planeetalla tehnyt eläinlaji nimeltä ihminen yhä uskoo säilymiseensä.
Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas

Rax Rinnekangas on kirjailija, elo­­kuvaohjaaja. Hänen viimeisimpiä teoksia ovat Isadora ja Albert - vuosisadan kohtaaminen -romaani (2020), kuvaus sisäisesti eksyneestä miehestä poikkeuksellisen naisen vaikutuspiirissä La Riojan viinialueella Espanjassa, ja Mestarin viimeinen toivomus (2019), kuvaus Dostojevskin tuhatsivuisen Karamazovin veljekset -romaanin lukemisesta kolmeen kertaan Valamon luostarissa. Romaani Leo Trotskin Ajastin (2018) käsittelee Meksikossa 1940 salamurhatun Venäjän juutalaisen poliitikon toista auraa ja hänen maailmanlaajuisen tasa-arvon filosofiansa todellista merkitystä. Rinnekangas on ohjannut kahdeksan pitkää Arthouse-elokuvaa ja vajaat 20 pitkää dokumenttia. Kuuden pitkän elokuvan kokoelma Two North(s) & A Little Part of Anywhere ilmestyi Quartet Recordsin (Espanja) kansainvälisenä levityksenä 2018. Five Master Houses of the World -arkkitehtuurielokuvien kokoelma sisältää dokumentit Konstantin Melnikovin (Venäjä), Alvar Aallon (Suomi), Luis Barragánin (Meksiko), Le Corbusierin (Ranska) ja Tadao Andon (Japani) suunnittelemista mestaritaloista. Valokuvaajana Rinnekangas julkaisi kuvateoksia mm. holokaustista ja piti 60 yksityisnäyttelyä eri maissa (Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, 2003). Kaunokirjallisia teoksia on julkaistu mm. Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Hänen työnsä ovat saaneet palkintoja - mm. valtion valokuvataidepalkinto, valtion kirjallisuuspalkinto, Koura-palkinto, Varsinais-Suomen taidepalkinto, Jury Prize and Audience Prize, Ethnofest, Berliini, Honoured Prize of Jury of FIFA, Montreal, Alex North Prize, Espanja. EGO - minä ja Patti Smith ja te kaikki muut on kunnianosoitus maailmankuulun muusikon ja kirjailijan Patti Smithin autobiografisille teoksille. Se on myös matka teemoihin, joita molemmat kirjailijat ovat yhtä aikaa, toisiaan tuntematta, kohdanneet ja kokeneet läheisesti. Kyse on myös suuren itseyden - egon - hallitsevasta voimasta kaikessa, mitä ihminen tuntee ja kokee ja tekee elämänsä aikana. Teos pohtii myös arvoitusta: kun löydämme kirjojen kautta kirjailijan, jonka kädenjälki tuntuu meistä yhtäkkiä enemmän kuin tutulta, olemmeko löytämässä itseämme muodossa, jota emme ole voineet kokea missään muualla kuin kyseisissä kirjoissa? Kokemus on omaisuus.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.