Elämä OM

Elämä OM

Joogaa ja energiaa teineille

Heli Ilaskari

Pehmeäkantinen

208 sivua

ISBN-13: 9789526715216

Kustantaja: Auriart

Julkaistu: 02.03.2011

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Etsitkö elämällesi suuntaa tai tietä toteuttaa unelmasi? Tarvitsetko lisää energiaa tai tyynempää mieltä? Askarruttavatko ihmissuhteet tai ammatinvalinta? Haluatko löytää kestävän ilon, onnen ja menestyksen? Elämä OM antaa käytännön työkaluja niin näiden kuin aivan pienten arkisten asioiden ratkaisuun.

Tämä kirja perustuu Paramhansa Yoganandan, yhden kaikkien aikojen suurimman joogamestarin, opetuksiin. Opit hänen kehittämänsä energisointiharjoitukset, joilla voit pitää yllä ja kohentaa terveyttäsi, saada lisää energiaa ja ohjata sitä tahdonvoimalla. Opit myös yksinkertaisen ja tehokkaan meditaatiomenetelmän, joka auttaa sinua pysymään tyynenä ja keskittyneenä kaikissa haasteissasi. Opit soveltamaan rajajoogan ikiaikaisia viisauksia nykypäivän arkeesi sekä luotaamaan myös elämän peruskysymyksiä.

Kirja rakentuu faktan ja fiktion hauskaan vuorotteluun. Elämä OM on samalla tarina 15-vuotiaasta Juuliasta, joka kohtaa heti kesälomansa alussa kiehtovan joogamestarin, Gita-mummon. Tapahtumat tihentyvät tämän mökin pihalla muutaman helteisen päivän aikana, aina yllättävää loppukohtausta myöten.
Heli Ilaskari

Heli Ilaskari

Heli Ilaskari tunnetaan etenkin pakinoista, tieto- ja lastenkirjoista sekä naivistisista maalauksista. Valoisuus, lämmin huumori ja rakkaus luontoon näkyvät paitsi pakinoissa ja selkokielisten lastenkirjojen Hessu-sedän eläintarha (BTJ 1998) ja Hessu-sedän eläintarhassa tapahtuu (BTJ 2001) riimeissä, myös faktalla ja fiktiolla leikittelevässä elämäntaito-oppaassa Guru Gurnaun joogakoulu – löydä sisäinen kissasi (Tammi 2003). Selkeys ja yksinkertaisuus ovat myös hänen perinteisempien tietokirjojensa Lempeää joogaa aloittelijoille (Tammi 2005) ja Pieni mietiskelykirja (Tammi 2006) tuntomerkkejä. Jopa vakavimpiakin teemoja käsitellessään Heli haluaa valaa uskoa ja tahtoa parempaan.

Heli asuu tällä hetkellä Kemiönsaarella. Ehtymätön aiheiden aarreaitta on paitsi oma elämä ja perhe – puoliso Heikki sekä kissasisarukset Okko ja Oona – myös läheiset ja ystävät. Heidän lisäkseen luonto ja joogaharrastus ovat Helille rakkaita.

Website: www.auriart.com

Viritä elämänradiosi itsellesi oikealle taajuudelle

Luontaisterveys

syyskuuta 2011

Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Kirjailija, pakinoitsija ja jooganopettaja Naima Heli Ilaskari, 62, on kirjoittanut viehättävän kirjan joogasta ja meditaatiosta. "Elämä OM - Joogaa ja energiaa teineille" (Auriat, 2011) on hauskasti ja elävästi rakennettu teos, joka johdattaa nuoret kohti mielenrauhaa. (...)
Kirjassa esitellään kaksi perustyökalua eli enerhgisointiharjoitukset ja keskittymistekniikka. Ilaskari kertoo, että ensin mainittu joogatekniikka on alkujaan kehitetty nimenomaan kouluikäisille. (...)
Ilaskarin kirja rakentuu hausti faktan ja fiktion vuoropuhelusta. Joogateorian lisäksi "Elämä OM" on myös tarina 15-vuotiaasta Juuliasta, joka kohtaa heti kesälomansa alussa Gita-mummon, kiehtovan joogamestarin.

Nuorille joogasta ja elämän olennaisista asioista

Ananda

syyskuuta 2011

Elämä OM on hieman erilainen joogakirja. Omanlaisensa siitä tekee jo pelkästään se, että se on suunniteltu nimenomaan teineille. Suurin ero muihin joogaopuksiin lienee kuitenkin siinä, että kirja etenee tarinan kautta energisointitekniikoista meditaatioharjoituksiin. (...)
Liikkeiden opettelu on tehty hyvin helpoksi selkeiden ja tarkkojen ohjeiden avulla, ja monien liikkeiden yhteydessä oli lisäksi yksinkertaisia vinkkejä, joita noudattamalla kyseistä liikettä voi helpottaa entisestään. (...)
Kaiken kaikkiaan Elämä OM oli mielestäni erittäin hyvä kirja. Se sai minut tajuamaan enemmän sekä joogasta että elämästä yleensä.

Innostava kirja teineille ja muille vilpittömille

Suomen Joogalehti

helmikuuta 2012

Heli Ilaskari jatkaa ymmärrettävien ja innostavien joogakirjojensa sarjaa teoksellaan Elämä OM - Joogaa ja energiaa teineille. En tosin tiedä, miksi rajajoogaa käytännöllisesti avaava kirja on suunnattu nimenomaan nuorille.
Ajatus 1: Kirjoittaja on saanut näin itselleen luvan kirjoittaa ujostelemattoman innostuneesti, lähes hurmoituneesti. Joogan ihme välittyy hienosti kirjan fiktiivisen tarinan, 15 vuotiaan Juulian ja hänen opastajakseen yllättäen kesämökin naapurista löytyvän joogamummo Gitan yhteisten päivien kautta. Näin aikuinenkin syö ihmeen kirjoittajan kädestä kaikistelematta ilman kyynisten kysymysten ripettä.
Ajatus 2: Rajajoogan energisointi- ja meditaatiotekniikoista olisi Suomen nuorisolle arvaamatonta iloa, ja kirjoittaja on tuntunut kutsumusta madaltaa rankkaa elämänvaihetta elävien nuorten kynnystä löytää joogan tie.
Tai sitten molemmat ja vielä jotakin muuta.
(...)
Kun olin lukenut kirjan, mainostekstit eivät enää tuntuneetkaan päälle liimatuilta. Juulian tarina ja erittäin ymmärrettävästi kirjoitettu tieto-osuus vurottelevat kirjassa toimivasti. Lukija pääsee kokemaan teinitytön kautta samaa ihmettä, jonka kirjoittaja on kaikesta päätelleen kokenut Yoganandan oppilaan J. Donald Watersin eli Swami Kriyanandan perustmaan Ananda-järjestön kautta.
(...)
Rakenteeltaan kirja on erinomaisen selkeä. Hyvän sisällysluettelon ja liitteenä olevien harjoitusten ansiosta teos toimii myös helposti käytettävänä (matka)oppaana.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.