Euroalueen joutsenlaulu

Euroalueen joutsenlaulu

Martti F. Issakainen

ePUB

1,7 MB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789524988353

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.09.2013

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
11,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Käsillä oleva kirja on aikaansa seuraavan kansalaisen hätähuuto päättäjille. "Tehkää jotain. Olemme taloudellisen tuhon tiellä.”
Kirjan tarkastelukulma on pohjoismainen – ulkopuolisen tarkkailijan havaintoja. Runkona oleva blogiaineisto perustuu pitkälti ulkomaisten tiedotusvälineiden ajankohtaisiin aineistoihin.
Europrojektin piti tuoda maahamme hyvinvointia ja Euroopan Unionia markkinoitiin rauhanprojektina. Vahva myyntiargumentti suomalaisille oli pääsy lopullisesti irti devalvaatioista. Kun nyt katselemme mihin on tultu näemme syvän talouskriisin, kasvavan työttömyyden ja teollisten työpaikkojen siirtymisen halpamaihin kiihtyvällä vauhdilla.
Nyt puhutaan sisäisestä devalvaatiosta eli palkkojen alentamisesta, jotta maamme kilpailukyky paranisi vahvan euron puristuksessa. Miten päästä eroon tästä uudesta devalvaatiokierteestä? Tehtävä ei ole helppo, sillä Aasian väkirikkaiden maiden maataloudesta vapautuu miljoonittain halpatyövoimaa. Palkkojen rajukaan alennus ei riitä. Tulojen vähennys alentaa ostovoimaa ja se puolestaan alentaa talouskasvua. Vaarana on negatiivinen talouskasvun kierre.
Onko Suomelle käynyt niin, että kun on menty sutta pakoon tulikin karhu vastaan?
Poliittiset jännitteet ovat lamauttaneet hallituksen toimintakyvyn. Puhetta riittää, mutta rohkeita uusia työpaikkoja tuovia päätöksiä ei ole kyetty tekemään.
Kun tarkastellaan miten Tanska ja Ruotsi ovat menestyneet euroalueen ulkopuolella, putoaa pohja pois väitteiltä, että Suomelle olisi käynyt nykyistä huonommin ilman euroa.
On valittava haluammeko jatkaa nykylinjaa kaikkine seurauksineen vai muutammeko kurssia. Vaihtoehtona on vaikka Pohjolan tiivis talousyhteistyö. Pohjoismaiden yhteenlaskettu bruttokansantuote on sijalla 9-10 maailmassa. Pohjoismainen hyvinvointimalli on erinomainen esikuva koko maailmalle.
Liityimme kansanäänestyksellä yhteisöön (EY) – joka muuttui Unioniksi (EU) – jonka jälkeen meitä kuulematta Suomi vietiin euroon – ja sitten jouduimme takaamaan muiden virheet – ja nyt meitä ujutetaan Liittovaltioon. Eikö kansanäänestys lopultakin olisi paikallaan? Kansalaiskeskustelun aika on nyt!
Martti F. Issakainen

Martti F. Issakainen

Martti Issakainen syntyi Vaasassa 1945 karjalaisten evakkovanhempiensa viisilapsisen perheen nuorimpana. Ruotsinkielisellä Vöyrillä vietettyjen lapsuusvuosien jälkeen tuli muutto Pohjois-Savoon Vieremän Palosenjärvelle ns. asutustilalle, jonne Korpiselästä evakuoituja perheitä ohjattiin.
Uudisraivaus, kova fyysinen maa- ja metsätyö pientilalla sekä himokalastaja isän soutumiehenä loivat vankan pohjan nuorelle miehen alulle. Palava tiedonhalu, uteliaisuus sekä koulumenestys loivat perustan yliopisto-opinnoille, jonka myötä Palosenjärven idylli jäi lopullisesti muistojen joukkoon.
Pitkä työura kansainvälisen kaupan parissa siihen kuuluvine ulkomaan matkoineen ja Suomen rajojen ulkopuolella asumisineen ovat tuoneet sekä kielitaitoa että eri kulttuurien ymmärtämistä. Muutoksesta on vähitellen tullut pysyvä olotila, jossa karjalaispoika on viihtynyt kuin kala vedessä.
Yhteiskunnalliset asiat ja se mitä tapahtuu maailmalla ovat aina kiinnostaneet. Monipuolisen kirjallisuuden ahmiminen sekä ammatillinen kirjoittelu lehtiin ja muutamat sanomalehtien yleisöosastokirjoittelut ovat vieneet miehen vähitellen mukanaan kirjoittamisen maailmaan.
Muutto Tanskaan 1992 antoi sysäyksen Euroopan integraation tiiviiseen seurantaan ja siihen miten se vaikuttaa Suomeen. Kolmisen vuotta sitten aloitetut blogikirjoitukset nettilehti Uuteen Suomeen, antoivat lopullisen sysäyksen oman kirjan kirjoittamiselle. Kyseessä on tekijän esikoiskirja.
Martti Issakainen asuu perheineen pääasiassa Tanskassa, mutta kansainvälisen kaupan konsulttiyrittäjänä projektit tuovat miehen usein viikkokausiksi kotimaan kamaralle. Moderni tietotekniikka antaa mahdollisuuden seurata läheltä tiiviisti Suomenkin asioita mistä vain ja milloin vain.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.