Eversti

Eversti

Isästäni ja isälleni

Juha Rikama

Pehmeäkantinen

160 sivua

ISBN-13: 9789524980371

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 12.11.2007

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
20,19 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Eversti. Isästäni ja isälleni on Juha Rikaman elämäkertaessee isästään rannikkotykistömme merkittävästä kehittäjästä J.L.Rikamasta. Se on samalla dialogi pojan ja isän sekä heidän kahden erilaisen maailmansa välillä. Edetessään se muuttuu tarinaksi kielen ja kertomisen suhteesta todellisuuteen. Näin se avaa elämäkertakirjallisuuteen uuden näkökulman ja kasvaa puheenvuoroksi ajankohtaisesta aiheesta, dokumentin ja fiktion suhteesta.
Juha Rikama

Juha Rikama

ISÄN KUVAA RAKENTAMASSA

Kymen Sanomat

helmikuuta 2009

Teoksen merkityksellisin sanoma on isän ja pojan näennäisesti eri suuntiin kulkevien reittien kohtaaminen. Poika näkee syvälle ihmiseen, myös ihmisen kärsimykseen. Hän puhdistaa maineikkaan isänsä mainetta ja laskee pois lähteneen isänsä kutomat verkot Kaunissaaren vesille.

Eversti. Isästäni ja isälleni.

Rannikon Puolustaja

tammikuuta 2008

Kyseessä ei ole elämäkerta, vaan elämäkertaessee rannikkotykistömme merkittävästä kehittäjästä eversti Rikamasta, mutta samalla Juha Rikamasta itsestään eli kaksoismuotokuva. Se on dialogi pojan ja isän sekä heidän kahden erilaisen maailmansa välillä. Teos avaa elämäkertakirjallisuuteen uuden näkökulman ja kasvaa puheenvuoroksi ajankohtaisesta aiheesta, dokumentin ja fiktion suhteesta.

Helsingin Sanomat

joulukuuta 2008

Juha Rikama on kirjoittanut isästään ja itsestään epäsovinnaisen elämäntarinan Eversti, jossa hän pohtii isän ja pojan ristiriitaista yhteyttä kuoleman rajan yli. Isän työlle tykkien "jalostajana" poika tekee oikeutta, mutta hän panee etusijalle kirjallisuuden, joka on "ihmisenä olemista koskevan perustiedon kieltä".

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.