Funktionaalinen ohjelmointi Javalla

Funktionaalinen ohjelmointi Javalla

Juha Peltomäki

Teollisuus & tekniikka

ePUB

404,8 KB

DRM: Ei kopiosuojausta

ISBN-13: 9789528030775

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 06.11.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
17,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Funktionaalinen ohjelmointi on noussut olio-ohjelmoinnin rinnalle tärkeimpänä ohjelmointitekniikkana. Funktionaalinen ohjelmointi vaatii kuitenkin uudenlaista ajattelutapaa sekä toisen tyyppistä ohjelmistojen suunnittelua kuin olio-ohjelmointi. Kirja opettaa myös funktionaalisia ohjelmointitapoja, joita voi ottaa välittömästä käyttää omassa sovelluskehityksessä.
Kirjassa funktionaalista ohjelmointia tehdään Java-kielellä, joka on tukenut funktionaalista ohjelmointia versiosta kahdeksan lähtien. Funktionaalisen ohjelmoinnin lisäksi Javassa komentotulkki (jshell), jota käytetään kirjassa huomattavan paljon lyhyiden esimerkkien esittämiseen sekä niiden tulosten välittömään, interaktiiviseen esittämiseen.
Funktionaalinen ohjelmointi on erityisen toimivaa Java-tietorakenneluokkien eli kokoelmien kanssa siinä käytetyn Stream-rajapinnan ansiosta. Stream-rajapintoja käyttäen voi kirjoittaa kokoelmia käsittelevää koodia korkeammalla abstraktiotasolla.
Java 9 sekä Java 10 versiot tuovat kieleen joitakin parannuksia, joita käsitellään tässä kirjassa. Tärkeimmät ovat jshell-komentotulkki sekä lokaalille muuttajalle määritelty var-tyyppi. Myös pieniä muutoksia kieleen tuoneet Java 11, Java 12 ja Java 13 esitellään kirjassa.
Juha Peltomäki

Juha Peltomäki

Juha Peltomäki on kokenut ohjelmointitekniikoiden kouluttaja, tietokirjailija sekä sovelluskehittäjä. Hän on kirjoittanut yli kymmenen ohjelmointiaiheista kirjaa ja hänellä on runsaasti kokemusta sekä korkeakoulu- että yrityskoulutuksista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite