Häpy
Uutuus

Häpy

Tositarinoita pillusta

Elina Salmi

Yhteiskunta & politiikka

Kovakantinen

168 sivua

ISBN-13: 9789528080572

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 14.04.2023

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Tämä opinnäytteen pohjalta lähtevä luova tietokirja on vahvasti informatiivinen ja myös kantaaottava teos naiseuteen liitetystä häpeästä. Se tarjoaa runsaasti tietoa tämän aihepiirin ongelmista sekä näkymättömiin jäävistä ilmiöistä gynekologisten sairauksien ja oireyhtymien ympärillä. Täten se tuokin ansiokkaan ja tuoreen lisän alan suomenkieliseen kirjallisuuteen.
Minuus ja yhteys muuhun maailmaan ovat varmasti inhimillisen elämän kautta aikain pohdituimpia teemoja. Kuka minä olen ja miten minä asetun tähän maailmankaikkeuteen? Mihin kuulun? Miten tulen nähdyksi: sellaisena kuin toivon vai jonakin aivan muuna? Entäpä, jos en koe tulleeni nähdyksi lainkaan? Teoksessa on paljon näkökulmia, tietoa ja kokemuskerrontaa. Käsiteltävät teemat ovat laajoja ja moniulotteisia ja sisältävät myös kipeitä kohtia. Kirjan lopusta löytyy tietoa gynekologisista sairauksista ja oireyhtymistä.
Taiteen soveltavat menetelmät ovat tässä teoksessa ominaisia työkaluja. Tekijä on teatteri-ilmaisun ohjaaja eli osallistavan ja soveltavan taidetyöskentelyn ammattilainen. ”Tiesin, että kokemuksia ja tarinoita gynekologisten sairauksien ja oireiden kanssa elämisestä on paljon ja ne jäävät usein näkymättömiin. Halusin mahdollistaa näiden tositarinoiden kuulluksi tulemisen, koska useat niiden kertojista ovat kokeneet vähättelyä, epäoikeudenmukaisuutta ja oman äänen vaimentamista. Kerätyt tarinat ovat kuitenkin paitsi kipeitä ja vihastuttavia, myös riemukkaita, humoristisia ja ennen kaikkea vertaistukea tarjoavia.” Tarinoiden loppuun on sijoitettu hyvinvoinnin menetelmäharjoituksia.
”Toivon tarinani antavan rohkeutta ja voimaa löytää ne omat todelliset halut ja tarpeet sekä sisällön onnelliseen elämään. Naiseuden narratiivi on jokaisen naisen omissa käsissä. Tämä olisi tarpeen muistaa kaiken sen hälyn keskellä, mitä mahdollisesti oma puoliso, vanhemmat ja muu suku taikka poliittiset päättäjät tahoiltaan huutelevat. – Pillu soikoon!, 40”
Elina Salmi

Elina Salmi

Teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) Elina Salmi on kulttuurihyvinvoinnin ja soveltavan taiteen ammattilainen. Salmi on suorittanut ylioppilastutkinnon Valkeakoskella ja opiskellut esittävän taiteen ammattikorkeakoulututkinnon Kokkolassa Centria Ammattikorkeakoulussa. Myöhemmin hän on tehnyt ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon kulttuurihyvinvoinnin koulutuksessa Turun Taideakatemiassa ja täydentänyt osaamistaan esimerkiksi Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamisen opinnoilla.

Salmi työskentelee yhdenvertaisuuden edistämisen sekä taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parissa niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin. Taide ja kulttuuri, etenkin kirjoittaminen ja osallistava taide, ovat hänelle ominaisia työkaluja niin hyvinvoinnin kokemisen mahdollistamistyössä, kuin myös keinona tehdä näkyväksi moninäkökulmaisia ilmiöitä. Opinnäytetyön jatkohankkeena valmistunut Häpy – Tositarinoita pillusta on taiteen rajapinnoilla syntynyt luova tietokirja, joka sisältää kokemuskerrontaa gynekologisiin sairauksiin ja oireyhtymiin liittyvistä ilmiöistä.

Website: https://elinamirvakaarina.wordpress.com

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite