Harkittu tahallinen vahinko

Harkittu tahallinen vahinko

autofiktio

Riitta Mäntylä

Romaanit & novellit

Kovakantinen

426 sivua

ISBN-13: 9789528062424

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 03.08.2022

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
33,70 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Harkittu, tahallinen vahinko kertoo Meeristä, joka hankkiutuu tahallaan raskaaksi. Raskauden myötä Meerin elämästä tulee kaaosta. Hänellä ei ole vakituista työtä, eikä pysyvää asuntoa. Meerin terveys on heikko. Meeri ei saa tukea ja turvaa edes lapsen isältä, jolla on paha alkoholiongelma. Selviääkö Meeri koettelemuksista vai joutuuko hän taas luopumaan lapsestaan?

Meerin lapsuudenkodissa Meerin isä on pahassa vekselikierteessä eikä hän saa monista yrityksistään huolimatta töitä. Isän masennus syvenee ja alkoholiongelma pahenee. Lopulta isä menettää kokonaan elämänhalunsa. Onko isän kuolema vahinko vai harkittu, tahallinen teko. Valtava syyllisyys painaa Meerin mieltä ja hänen mielensä rikkoutuu. Jaksaako Meeri koota elämänsä rippeet kasaan, vai jatkuuko pullolinnun tuskainen huuto Meerin elämässä.

Tämä kirja, Harkittu tahallinen vahinko, on jatko-osa vuonna 2021 ilmestyneeseen kirjaan Tuomenkukka, kuolemankukka. Tämän jatko-osan voi lukea myös ilman ensimmäisen osan lukemista, mutta aiempien tapahtumien lukeminen syventää lukukokemusta.
Riitta Mäntylä

Riitta Mäntylä

Riitta Mäntylä on kuopiolainen kirjallisuus- ja sanataideohjaaja, työnohjaaja ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti. Myös sielunhoitajan työt niin vapaehtoisena kuin palkallisena ovat tulleet Riitalle tutuiksi. Riitta on elämänsä aikana ohjannut vapaaehtoisena ryhmiä itsemurhantehneiden läheisille (Surunauha ry) ja abortin läpikäyneille naisille (Itu-projekti).

Sanataideryhmiä Riitta on ohjannut lapsista ikäihmisiin parikymmentä vuotta. Hän on mm. ohjannut santaidekerhoa maahanmuuttajalapsille Kuopiossa ja sanataidehetkiä Kysin lasten- ja nuortenosastoilla. Myös itsemurhantehneiden läheisille Riitta on ohjannut voimaannuttavia sanataidekursseja niin netissä kuin lähijaksoilla.

Kirjallisuusterapeuttiset ja elämäntarinan kirjoittamisen ryhmät niin lähijaksoilla kuin netissä ovat Riitalle tuttua työtä. Riitan tekstejä on aiemmin julkaistu mm. lehdissä ja antologioissa. Riitalta ilmestyi kirja Tuomenkukka, kuolemankukka 2021.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite