Helmin matka

Helmin matka

Anne Meretmaa

Romaanit & novellit

ePUB

637,3 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528099055

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 25.10.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Anne Meretmaan toinen romaani Helmin matka kertoo kuusihenkisen suomalaisperheen esikoistyttärestä, joka pääsee 1960-luvulla Yhdysvaltoihin vaihto-oppilaaksi. Ajanjakso on historiallinen: Kennedyn kuolema kuohuttaa ja Martin Luther Kingin ääni voimistuu.

Helmiksi kastettu nuori nainen kasvaa vuoden aikana Heleniksi. Helenin keskiläntinen koti on konservatiivinen. Koulu taas on monin tavoin edistyksellinen, mutta mustia syrjivät asenteet ovat yleisiä. Kristillisiinkin piireihin on pesiytynyt syrjintää ja tekopyhyyttä. Köyhille mustille lapsille suunnatussa lauantaikoulussa tarjotaan aamiaista ja lämminhenkistä huolenpitoa. Siellä Helenin sydämen vie Rebecca, pieni tyttö, jolla on suuri suru.

Lukuvuosi 1966-1967 Kansas Cityssä saa Helenistä esiin vahvat tunteet ja uudenlaisen tietoisuuden. Ensirakkaus Chrisiin toteutuu voimakkaana ja intohimo kirjoittamiseen ja oikeudenmukaisuuteen syvenee. Ystävyyssuhteet tuovat Helenin vuoteen iloa ja kannattelevat häntä.

"Elämässä kannattaa aina valita se, mikä on hyvää. Silloin, kun se mahdollisuus on olemassa."
Anne Meretmaa

Anne Meretmaa

Anne Meretmaa on naimisissa ja asuu Espoossa. Hän on asunut vuosia Lahdessa, kirjansa päähenkilön kotikaupungissa. Emeriitta­lehtori on työssään opettajana ja kouluttajana matkustanut paljon kehittyvissä maissa ja paneutunut kulttuurien kohtaamisen kysymyksiin. Hänen edellinen kirjansa Kosketettu (2017) kertoi Nepalin ja Intian tyttökaupasta kahden eri-ikäisen suomalaisen naisen ­näkökulmasta.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite