Hyvä ihminen - uudistuva yhteiskunta

Hyvä ihminen - uudistuva yhteiskunta

Sosiaalipoliitikko pohtii alansa ydinkysymyksiä

Kyösti Suonoja

Yhteiskunta & politiikka

Pehmeäkantinen

392 sivua

ISBN-13: 9789528025368

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.09.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
18,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kehittääkö hyvä ihminen paremman maailman vai onko ensin rakennettava parempi maailma, joka synnyttäisi hyvän ihmisen? Tästä teemasta löytyy pohdintoja.

Kirja kertoo ihmislajin kehityksestä, perimästä ja solidaarisuudesta. Ihmisen perus- ja muista tarpeista esitellään sosiaalipoliittisia näkökulmia.

Kansakunnan perusvastakohtaisuudet muuttuvat aikojen kuluessa. Suomalaisen yhteiskunnan jakautuminen ja yhdistyminen on vuosikymmeniä kestänyt ajanjakso.

Hyvinvointivaltion syntyyn liittyi yhteiskunnallinen kritiikki. Pekka Kuusen askelmerkit loivat tavoitteen sosiaalipolitiikan kehittämiselle. Siirryttiin hyvinvointivaltiosta hyvinvointiyhteiskuntaan ja siitä kansalaisyhteiskuntaan.

Hyvinvoinnin arvot muuttivat naisen aseman perheessä ja yhteiskunnassa. Yhteisöllisyys ja eettisyys nousivat esille kansanterveyden edistämisessä.

Yhdyskuntasuunnittelussa uusi elementti oli asukkaiden osallistuminen alueensa suunnitteluun. Työläisperheen viitetyypin Arvo Keskisen perheen elämää seurataan vuosisadan alusta lähtien.

Suomalaisten suhtautuminen kansallisiin vähemmistöihin sekä kaukana oleviin kehitysmaiden ihmisiin tulee kirjassa esille. Kirjoittaja on toiminut valtiovallan edustajana romaniasiain neuvottelukunnassa sekä kaksi vuotta kehityskumppanina Mosambikin sosiaaliministeriösssä.
Kyösti Suonoja

Kyösti Suonoja

Kyösti Suonoja on 1937 syntynyt valtiotieteen tohtori ja sosiaalipolitiikan dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut Kulutusosuuskuntien Keskusliiton valistusosaston päällikkönä, sosiaali- ja terveysministeriön erikoistutkijana sekä ylitarkastajana. Hän toimi myös valtion tiedeneuvoston sihteeristössä sekä kaksi vuotta Mosambikin sosiaaliministeriön neuvonantajana. Kyösti Suonoja on kirjoittanut yli kaksikymmentä tutkimusta mm. sosiaalipolitiikan kehityksestä, ammattiyhdistysliikkeestä ja osuustoiminnasta.Hänen väitöskirjansa aiheena oli Suomen osuuskauppaliikkeen jakautuminen. Hän on kirjoittanut E-liikkeen historian Kuluttajat rakentavat 1-4 teokset Kirsti Vepsän kanssa ja Suomen vanhimman ammattiosaston, Helsingin Kirjatyöntekijäin ammattiosaston, 100-vuotishistoriikin. Sosiaali- ja terveysministeriön 75-vuotishistoriikin hän kirjoitti yhdessä Pekka Haatasen kanssa. Muita julkaisuja ova mm. talvisodan ilmataisteluja kuvaava Punatähtiä putoaa sekä Karkkilan urheilun historia, Kumppanina Mosambikissa sekä Mosambik, Afrikan musta helmi. Viimeisin teos ennen oheista julkaisua on Yrjö Kallinen, pasifisti puolustusministerinä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite