Ilmastonmuutoksen seuraava vaihe

Ilmastonmuutoksen seuraava vaihe

Matti Moilanen

ePUB

726,1 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528050063

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 08.10.2021

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kansikuvassa on esitetty ilmastonmuutoksen lämpötilan ja valtamerten happamuuden pH-arvon välinen riippuvuus. Kuvaan on merkitty myös vuosiluvut kuvaajan epäjatkuvuuspisteisiin. Alla on nimetty eri ajanjaksot niitä kuvaavilla nimillä.
1. "Jääkausi" = Arktinen meri on talvella jäässä.
2. "Meret puskuroivat" = Arktisen merissä tapahtuu energian varastoituminen.
3. "Kriittinen piste" = Arktisen merien kemiallisen energian varastoitumisprosessi vaihtuu.
4. "Vauhti kiihtyy" = Arktisen merien kemiallisen energian varastoitumisprosessi on heikentynyt, se merkitsee ilmastonmuutoksen lämpötilan nousua ennennäkemättömäksi.

Tämä tutkimus on jatkoa 2 vuotta aiemmin kirjoittamalleni kirjalle, joka käsitteli ilmaston hiilidioksidipitoisuuden ja merien happamuuden välistä riippuvuutta. Kirjan nimi on "Climate change - ocean acidity". Kirja on kirjoitettu käyttäen matemaattista lähestymistapaa oleellisten tekijöiden löytämiseksi. Käyttämäni mallit päättyivät juuri ennen suuria muutoksia, eivätkä mallit osanneet kuvata kuluneita kahta vuotta. Mallit eivät sisältäneet tietoa merien epäjatkuvuuspisteistä, koska mallien aikajakso päättyi juuri ennen ilmastonmuutoksen historian ensimmäiseen epäjatkuvuuspisteeseen. Tämä tutkimus yrittää selventää nykyistä tilannettamme ja sitä mihin olemme menossa.
Matti Moilanen

Matti Moilanen

Matti Moilanen on Diplomi-insinööri entisestä TKK:sta, nykyisestä Aalto-yliopistosta pääaineenaan systeemiteoria. Mallintamistekniikka oli osa koulutusta. Tärkeimpiä kokemuksia ovat olleet osallistuminen Neste Oy:n jalostamon optimointimallintamiseen, voimalaitoksen optimointimallintaminen ja Päijänne-tunnelin dynaaminen mallintaminen.
Ilmastonmuutoksen mallintaminen alkoi kiinnostaa minua koska sen mallintamisen tulokset näyttivät ristiriitaisilta mittaustuloksiin verrattuna. Lisäksi vastakkainasettelu ilmastotieteilijöiden ja skeptikkojen välillä kärjistyi. Siksi päädyin tekemään energiamallia Internetistä saatavilla mittausarvoilla ja käyttäen tilastollisia menetelmiä. Kemia on sisällytettävä ilmastonmuutoksen malliin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite