Israel - mosaiikki ja risteyskohta
Uutuus

Israel - mosaiikki ja risteyskohta

Raamatun Israel nyky-Israelin kontekstissa, matkakirja

Tanja Shoshani

Matkailu & maantiede

ePUB

5,6 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528079675

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 22.09.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Israelia kuvataan mosaiikkina ja risteyskohtana. Tämän kirjan parissa olen ollut jo viisi vuotta. Lopulta päätettyäni Israelin lisenssiopaskurssin ja sen annin rikastamana uskaltauduin lopulta julkaisemaan tämän kirjan.

Kirjassa on aikamatka joihinkin rikkaan historian maahan Raamatun historian ja nykyhistorian näkökulmasta. Koska aihe on laaja, sisältö on valittu ja rajattu maistiaisina joihinkin historiallisiin ja nykyisiin tapahtumiin.

Matkaan lähdemme Jerusalemista, joka on Raamatussa merkittävä kaupunki. Matkaa jatkamme etelään Beer Shevaan. Tämä nykyinen eteläisen Israelin alueen pääkaupunki on muinainen Raamatun patriarkkojen kaupunki. Jatkamme matkaa kohti pohjoista rannikkoa pitkin. Tutustumme nyky-Israelin kasvukeskusten Raamatussa kuvattuun taustaan, ja joihinkin modernin historian ja nykyisiin kysymyksiin. Matka jatkuu pohjoiseen, profeettojen Karmelille, sotaisan historian omaavaan Megiddon ja Jisreelin laakson kautta Galileaan. Siellä siirrymme seuraamaan Uuden testamentin tapahtumia ja Jeesuksen jalanjäljissä palaamme Samarian kautta takaisin Jerusalemiin. Tällä kertaa keskitymme Uuden testamentin tapahtumiin kaupungissa ja muutamiin kaupungin moderneihin kysymyksiin.
Kirjan tarkoitus on tuoda joitain näkökulmia Raamatun kontekstina olevaan maahan ja nykyiseen Israeliin.
Tanja Shoshani

Tanja Shoshani

Olen asunut Israelissa vuodesta 2010 alkaen ja yli kaksi vuotta Jerusalemissa siitä. Koulutukseltani olen FM (seemiläiset kielet ja kulttuurit) sekä TM (pääaineena Vanhan testamentin tutkimus). STO:ssa opiskelin neljä vuotta Raamattua sekä v. 2021 osallistuin Israelissa lisenssiopaskurssille, jonka antia olen lisännyt kirjaan runsaasti.
Perheeseeni kuuluu Ari, joka on nyt 7-vuotias sekä jo aikuiset lapset Manna ja Miriam.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite