Jazzpianokirja

Jazzpianokirja

Max Tabell

Rengaskirja

210 sivua

ISBN-13: 9789528047452

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 21.09.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
38,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jazzpianokirja esittelee jazzpianismin oleelliset perusteet. Kirja koostuu joukosta sävellyksiä, joiden kautta jazzmusiikin ilmiöitä tutkitaan ja harjoitellaan. Jokaiseen kirjan sävellykseen liittyy äänite, josta sävellystä voi kuunnella sekä soittaa itse kompin mukana. Äänitteellä soittavat huippumuusikot Max Tabell, Antti Lötjönen ja Joonas Riippa.
Kirja lähtee liikkeelle jazzmusiikin alkeista, mutta etenee nopeasti vaativampiin aiheisiin. Pianonsoiton ja musiikin hahmotustaitojen perusteet on hyvä hallita etukäteen. Kirja soveltuu itseopiskelun lisäksi konservatorioiden, ammattikorkeakoulujen ja soveltuvin osin musiikkiopistojen jazzpianon oppikirjaksi.
Max Tabell

Max Tabell

Max Tabell (1962-) on monipuolinen musiikin ammattilainen. Hän on toiminut pianistina ja kosketinsoittajana yli 30 vuoden aikana monen tyylisissä kokoonpanoissa skaalan ulottuessa big band jazzista pop- ja rockyhtyeisiin. Näistä tunnetuimpia lienevät Espoo Big Band, Q.Stone, Remu & His All Stars ja Bitter Sweet, joka on Maxin johtama ja pääosin hänen kirjoittamaansa musiikkia esittävä yhtye.
Max Tabellilla on vankka pedagoginen pohja. Hän on toiminut tuntiopettajana Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä vuodesta 1989 lähtien opetusaineinaan jazzpiano ja -harmonia. Musiikkikasvatuksen lehtorin tehtävään hän astui vuonna 2002 vastuualueenaan popjazzpianon ja afroamerikkalaisen musiikin hahmotustaitojen opetus. Max on myös kansainvälisesti verkottunut. Opetusvierailuja on ollut mm. Hollannissa, Saksassa, Nepalissa, Kiinassa ja Malesiassa. Viime vuosina Max on kehittänyt metodeja opettaa improvisointia aloittelijoille tai klassisen musiikin soittajille, joilla on vähän tai ei ollenkaan kokemusta improvisoinnista. Maxin kirjoittama teoriakirja Jazzmusiikin Harmonia julkaistiin vuonna 2004. Improvisoinnin oppimateriaalisivusto Afroimpro julkaistiin 2007.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.