Johanneksen ilmestys

Johanneksen ilmestys

Sisäinen matka vapauteen

Irma Korte

ePUB

3,3 MB

DRM: DRM-kopiosuojaus

ISBN-13: 9789526900971

Kustantaja: Nemora Kustannus

Julkaistu: 27.11.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
8,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Lukeaksesi tämän DRM-kopiosuojatun e-kirjan, sinulla tulee olla Adobe ID ja käytössäsi lukusovellus, joka tukee Adobe DRM-suojausta. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Jos Johanneksen ilmestystä eli Raamatun Ilmestyskirjaa luetaan kirjaimellisesti, siitä paljastuu maailmanlopun kauhuja. Ilmestyksille on kuitenkin ominaista pukea asiat myyttisiin kuviin, ja myyttikuvat sallivat useita tulkintoja.

Irma Korte kertoo kirjansa johdannossa myyttisestä hahmotuksesta, Johanneksen ilmestyksestä tekstinä ja sen historiallisista tulkinnoista.

Ehdottamassaan tulkinnassa hän lukee Ilmestyskirjasta uskontojen keskeisimpiä ongelmia. Mikä tai mitä Jumala oikein on? Jos Jumala on kaikkivaltias ja hyvä, mistä pahuus on peräisin? Mitä pahuus pohjimmiltaan on? Minkälainen on todellisuuden luonne? Entä ihmisen varsinainen olemus?

Ilmestyskirjasta välittyy myös yksityisen ihmisen monivaiheinen kehitystie. Sen aikana Johannes löytää vastauksia ongelmiinsa. Hänen tajuntansa avautuu aste asteelta: hän purkaa vanhoja uskomuksiaan, kohtaa torjuntojaan, käy läpi sisäisiä taisteluja, kokee sekä ahdistusta että autuutta – ja elää lopulta hengellisen valaistumisen.

Ilmestyskirjan kuvat saavat vertailukohteita eri aikakausien ja kulttuuripiirien uskonnoista, myyteistä, runoelmista, filosofioista, psykologian teorioista, joogakirjallisuudesta ja jopa nykyihmisten unista ja kokemuksista. Monet lainaukset etenkin kristinuskon pyhimyksiltä osoittavat heidän kertoneen omasta sisäisestä elämästään käyttäen samantapaisia ja joskus aivan samoja kuvia kuin ilmestysten näkijä Johannes.

Kirjaan sisältyy tulkintaa valottavia kuvia.

Irma Korte on filosofian tohtori. Hän on julkaissut useita artikkeleita ja kirjoja, muun muassa seuraavat Raamattua koskevat teokset:
Eedenistä Egyptiin, Egyptistä luvattuun maahan, Jerusalemiin! sekä
Sisäinen, myyttinen Jeesus.
Johanneksen ilmestys – Sisäinen matka vapauteen on julkaistu myös englanniksi nimellä The Revelation of St. John – An Inner Journey to Liberation.
Irma Korte

Irma Korte

Irma Korte on filosofian tohtori. Hän on erikoistunut myyttisen ajattelun filosofiaan ja myyttien tulkintaan sekä julkaissut useita artikkeleita ja kirjoja, muun muassa laajan tulkinnan Raamatun Ilmestyskirjasta, Johanneksen ilmestys – Elävä myytti, joka on ilmestynyt myös englanniksi nimellä The Revelation of St. John – An Inner Journey to Liberation.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.