Joki
Suosittu

Joki

Eeva Kiviniemi, Taina Pietikäinen

Pehmeäkantinen

258 sivua

ISBN-13: 9789528035510

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 30.09.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
14,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Joki aloittaa Turkuun sijoittuvan Kati Berg -sarjan!

Kesä 2018 on helteinen Suomen Turussa. Aurajokirannan baarit ja kahvilat tulvivat hilpeää puhetta ja naurua.

Historiantutkija Kati Berg hikoilee työllisyyskurssilla, jossa hän ystävystyy Nallen, lempeän ironisen pitkäaikaistyöttömän kanssa. Heihin tukeutuu amiksen jälkeen asiansa sotkenut Taneli.

Impulsiivinen ja energinen Kati kapinoi viisikymppisen akateemisen naisen roolia vastaan ja muuttaa kimppakämppään keskustaan. Hän ystävystyy vaivattomasti lastensa ikäisten kämppisten kanssa.

Milla Nikkarinen, Katin tytär, on poliisiopintojen harjoittelussa Turun pääpoliisiasemalla. Hän on paikalla, kun joesta nostetaan tunnettu tubettaja. Tutkinnan aikana Milla joutuu myöntämään, että hänen rasittavalta tuntuva äitinsä onkin ehkä oivaltanut jotain olennaista.

Kantavatko jokirannan vanhat puistolehmukset sairasta salaisuutta? Kuuletko, miten kivisessä uomassaan mateleva samea joki kuiskailee ja maanittelee?

Joki on ensimmäinen osa sarjasta Kati Berg tutkii. Se edustaa pehmeää Cozy Crime -dekkaria, mutta siinä on myös vahva yhteiskunnallinen ote.

Lisätietoja Kati Berg -dekkarisarjasta on luettavissa kirjan kotisivuilta: www.katibergtutkii.fi
Eeva Kiviniemi

Eeva Kiviniemi

Eeva Kiviniemi on turkulainen erikoiskirjastonhoitaja ja toimittaja. Hän on tehnyt toimittajan töitä yli 20 vuotta sekä aikakaus- että sanomalehdissä, vakituisena ja freelancerina. Nykyään hän vastaa kirjaston viestinnästä.

Taina Pietikäinen

Taina Pietikäinen

Taina Pietikäinen on arkeologi ja merkonomi. Hän on työskennellyt useita vuosia arkeologisilla kaivauksilla ja erilaisissa esihistoriaprojekteissa. Lisäksi hänellä on useiden vuosien työkokemus viestintätehtävistä.


Kirjoittajat ovat opiskelleet Turun yliopistossa ja kulkeneet paljon Aurajoen rannoilla.

Eeva Kiviniemi, Taina Pietikäinen - Joki

Kirja vieköön -blogi

lokakuuta 2020

Joki oli mukavan nuorekas ja erilainen cozy crime -dekkari. Kiviniemi ja Pietikäinen tuottavat hyvin samantyylistä ja sujuvaa tekstiä. Mistään ei aavistaisi, että kirjoittajia on kaksi. Mukava sekoitus Turun nykypäivää ja historiaa, orastavaa rakastumista ja lopussa tietysti iloa selvitetystä casesta. Kun kimppakämpässä juhlat ovat ylimmillään ja Kati istahtanut TE-kurssin karhumaisen Nallen polvelle, soi ovikello. Kutkuttava alkukuva Kati Berg tutkii -sarjan kakkososaan.

Eeva Kiviniemi ja Taina Pietikäinen: Joki

Kirsin kirjanurkka -blogi

lokakuuta 2020

Mutta kun Joki sitten tupsahti postilaatikkooni, en malttanut olla tarttumatta siihen oitis. Ja luinkin sen sitten melkein yhtä kyytiä. Ihan aidosti hämmästelen, että Kiviniemi ja Pietikäinen ovat saaneet käsikirjoitusta tarjotessaan kustantamoilta pelkkiä hylsyjä. Kyllä Kati Berg on ainakin Ellen Lähteen veroinen dekkarisankari. Mielenkiintoisempi jopa. Romaanista ei mistään huomaa, että sitä on kirjoittanut kaksi tekijää. Lopputulos on saumaton ja viimeistelty.

Kevytjännitykseen ei siis kuulu väkivallalla ja inhottavuuksilla mässäily, mutta Kiviniemi ja Pietikäinen onnistuvat lataamaan dekkariinsa samaan aikaan sekä leppoisan että hyytävän tunnelman. Murhat ovat pirullisia ja murhaaja pimennossa vaaniva kasvoton uhka. Kuka uskoisi, että aurinkoisen kaupungin upeassa jokimaisemassa vaanii vaara? (...) Jään innolla odottelemaan seuraavaa Kati Berg tutkii -dekkaria!

Äiti ja tytär tutkivat

Ruumiin Kulttuuri

maaliskuuta 2021

Kirjoittajilla on kiinnostava ja hieman kiemurainen, mutta toimiva kertomistyyli. Viihdyttävä teos eksyttää lukijan näppärästi eikä nostata liikaa verenpaineita. Syyllisen hahmo ja motiivi pysyvät hämärinä lähes loppuun asti. Oikein lukukelpoista ja vaikka suurta raakuutta toimivaa jännitystä.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite