Kaikkeuden teoriaa henkimaailmasta pimeään aineeseen

Kaikkeuden teoriaa henkimaailmasta pimeään aineeseen

Aistimme ympäristön jatkuvan syklisenä

Teuvo Raiskio

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

1,1 MB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528068952

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 02.12.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
35,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Me nykyihmiset hahmotimme fysikaalista ympäristökuvaamme jo Afrikan savanneilla. Mielikuvat pohjautuivat aistitietoon. Ympäristö selvitettiin aistein ja selitettiin henkiuskomusten avulla. Kattava henkiselitys ympäristön ilmiöistä ja asioista oli varhaisten pyyntikeräilyä harjoittavien yhteisöjen "metateoria" kaikkeudesta. Ympäristökuvaan liitettiin avaruuden havaittavat ilmiöt. Kaikkeutta selitettiin luomiskertomusten kautta. Tästä teoreettisesta ympäristöselityksestä muodostuivat sekä mytologiset että tieteelliset maailmankuvat. Maatalouskulttuurin synty Lähi-idästä alkaen muutti suhtautumista ympäristöön. Tämä vaikutti myös mielikuviin kaikkeudesta. Tarvittiin uusi mytologinen selitys tukemaan uutta kulttuurista järjestäytymistä. Teknologiset innovaatiot ovat vaikuttaneet maailmankuvien muutoksiin. Tieteellinen tieto on vaikuttanut sekä mytologisiin että tieteen luomiin maailmankuviin. Elämme nykyisin länsimaissa kristillis-evolutiivista uskomusjärjestelmää ja sen maailmankuvaa.
Teuvo Raiskio

Teuvo Raiskio

Olen Pudasjärveltä kotoisin ja asun myös Oulussa. Väittelin Oulun yliopistossa yleisessä historiassa filosofian tohtoriksi vuonna 1997. Työuraa metsä- ja sosiaalialalla sekä Oulun yliopistossa. Luento-opettajana Oulu-opistolla. Luentoni ovat liittyneet yleiseen historiaan, kulttuurievoluutioon ja maailmankuviin.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite