Karkumatkoja

Karkumatkoja

Maria Oinonen

Pehmeäkantinen

220 sivua

ISBN-13: 9789528046516

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 01.06.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
11,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Leppoisa kaupunkiloma vaihtuu yllättäen epäilyttävään metsäleiriin. Alkukevään ankea työmatka viekin mystiseen mummonmökkiin. Kolmenkymmenen vuoden takaiset kirjeet johdattelevat takaisin nuoruudenrakkauden jäljille.

Novellikokoelma Karkumatkoja kertoo matkanteosta, kaukokaipuusta ja varaslähdöistä vapauden eri vyöhykkeille. Maagisella realismilla maustetut tarinat kuljettavat kolisevin raitein ja rikkoutuvin renkain keskelle tulvivia vesiä ja sademetsän syliä. Toisinaan törmäillään laulaviin vuohiin tai kompuroidaan vieraita kehoja vasten.

Maria Oinosen esikoisteoksen novelleissa arki katkeaa yllättäen,
ja matka vie harvoin sinne, minne oli aluksi tarkoitus. Kerronnassa risteilevät hikiset harhapolut, kaukaisten luolien kaiut
ja kirpeänmakeat kohtaamiset.
Maria Oinonen

Maria Oinonen

Maria Oinonen on elokuvaaja, sanataideohjaaja ja matkantekijä, joka kerää taskut täyteen tarinoita ja tunnelmia reissuiltaan. Teksteissään hän kuvaa ihmisiä, jotka etsivät itseään ja toisiaan maailman eri kolkista. Karkumatkoja on hänen esikoisteoksensa.

Maria Oinonen - Karkumatkoja

Kirja vieköön -blogi

elokuuta 2021

Kukin novelli on sisällöltään hyvin tiivis ja yksityiskohtainen, siksi suosittelenkin niiden lukemista novelli kerrallaan. Peräjälkeen luettuna eri maailmat sekoittuvat helposti ja keskittyminen herpautuu. (...)
Maaginen realismi on kiehtovaa, mutta kokoelman novelleihin oli ladattu ehkä liikaa todellisuuden ylittäviä tapahtumia. Runsaat ja yksityiskohtaisesti kerrotut juonien käänteet tekivät lukemisen minulle haastavaksi, vai veikö keskittymiskykyni helle? Jos novellikohtaisesti tekstiä olisi maltettu hiukan ilmavoittaa (juonenkäänteitä karsia), teksti olisi ollut vetävämpää. Novellien sijoittuminen maailman eri kolkkiin ja kulttuureihin oli todella kiinnostavaa ja kirjailija kuvailee ympäristöjä ne omakohtaisesti kokeneen silmin. Matkustamisen ollessa rajoitettua, voi matkustaa näinkin. Mitään matkakertomuksia novellit eivät kuitenkaan ole, vaan niiden keskiössä ovat henkilötarinat. Jokaisella heistä on omat syynsä lähtemiseen tai matkaan: puuduttavan rutiinielämän rikkominen, työ, rakkaus tai vain levoton sielu. Uskon, että Karkumatkoja puhuttelee vielä paremmin esim. scifiin tottunutta.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.