Kasvaako Ruotsissa Päivänkakkaroita

Kasvaako Ruotsissa Päivänkakkaroita

Eila K Mäkelä

Kovakantinen

452 sivua

ISBN-13: 9789528022497

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 19.08.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
25,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Onko tuttua?

Onko jotain uutta?

Tiesitkö?

Maalta muutto, perheen perustaminen, työllisyystilanne Suomessa 60- ja 70-luvulla.

Vuosina 1969 ja 1970 Ruotsiin muutti noin 80 000 suomalaista. Niiden joukossa oli kirjan kirjoittaja Eila Kekaraisen perhe.

Tämä kirja kertoo henkilökohtaisesti yhden muuttajan elämästä.

"Eila K. Mäkelä kertoo elämänsä monisäikeisistä vaiheista ennen perheen perustamista ja sitten myöhemmin nuoren perheen muutosta uuteen kotimaahan Ruotsiin. Hän kertoo avoimesti ja pelkistetysti perheen äidin näkökulmasta arjen riemuista ja huolista.

Ruotsinsuomalaisista on puhuttu monella tavalla sekä Suomessa, että Ruotsissa. Suomessa; oman maan hylkäävinä lähtivät kultaa vuolemaan. Ruotsissa; työteliäinä ja hyvin monet viinaan menevinä tappelijoina.

Tässä yhden perheen vaiheita viidenkymmenen vuoden ajalta.

Lue! "

Marita Mäkelä Jansson
Eila K Mäkelä

Eila K Mäkelä

Olen maalta 8-lapsisesta perheestä.

"Synnyin sota-aikana Kyyjärven pitäjän, Saunakylällä Keski-Suomessa, Heikkilän savusaunassa. Olin ja olen perheen neljäs lapsi ja pari vuotta minun jälkeeni syntyi viides ja sota jatkui. Kävihän isä joskus lomalla. Minulla oli lapsena alemmuuskompleksi ja on osittain vieläkin. Tiesin, etten ollut sisaruksiani huonompi tai tyhmempi enkä kai rumempikaan, mutta luulin, että minua pidettiin sellaisena. Luulin että vain kolme ensimmäistä lasta olivat toivottuja ja ne olisivat riittäneet, varsinkin, kun kolmas oli poika. Ja ne olisivatkin riittäneet, jos nykyisillä mitoilla mitataan, mutta minkä luonnolle mahtoi - silloin. "

Taustakuvan minusta ja elämäni varhaislapsuudesta saa kirjasta Juuret Heikkilässä ja nuoruusajan vuosista kirjasta Kylä täynnä elämää.

Tämä kirja kertoo minusta ja elämästäni aikuisena, vaimona, perheenäitinä, ansiotyöläisenä, opiskelijana, kasvatusäitinä, ystävänä, siirtolaisena ja ruotsinsuomalaisena.
Vuodesta 1970 olen asunut ja elänyt Ruotsissa.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.