Hurskaisen sota ja rauha

Hurskaisen sota ja rauha

Suosittu

Romaani jatkosodasta 1941-1944 krh- ja hevosmiesten mukana

Vesa Luukkonen

ePUB

551,1 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528014102

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 16.09.2019

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
12,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
HURSKAISEN SOTA JA RAUHA

Jatkosota on alkamassa.Suojayksiköitä perustetaan ja pian annettaisiin yleinen liikekannallepano käsky. Vielä elätellään pieniä toiveita neuvotteluratkaisusta. Korkeimmissa esikunnissa se jo tiedetään, että Suomi liittyy mukaan, kun Saksa aloittaa hyökäyksen Neuvostoliittoon. Tässä tulisi Suomelle mahdollisuus saada takaisin talvisodassa itänaapurin varastama Karjala.
Kerimäen Kumpurannan koululla perustetaan JR7:ään kuuluva III-pataljoona, johon kuuluu krh-joukkue. Miehet ovat reserviläisiä, talvisodan veteraaneja Taipaleenjoen kuuluisalta lohkolta. Enemmistö pataljoonan mieheistä on kotoisin Kiteeltä ja Kesälahdelta. On joukossa paljon reserviläisiä muualtakin itä-suomesta.
Krh-joukkueessa on vahvoja ja värikkäitä persoonia, heistä yksi on ylitse muiden. Aluksi arvoltaan sotamies Urmas Hurskainen, on voimiltaan karhumainen ja mitään pelkäämätön. Esimiehet ja vihollinen tulevat huomaamaan Urmaksen peräänantamattomuuden, jos hän jotain on päättänyt, siitä pidetään kiinni.
Lomalla Urmakselle paljastuu, että vanhukset kotona ovat joutuneet väärinkäytöksen kohteeksi, mitä tulee elintarvikeiden luovutuksiin. Urmas varoittaa nimismiestä, jollei viranomaiset asiaa selvitä hän ottaa lain omiin käsiinsä. Tarvitaanko tätä?
Hyökkäysvaiheen jälkeen krh-joukkueessa miehiä vaihdetaan naapurirykmentin JR49:n kanssa. Lopulta joukkue liitetään kokonaan tähän naapurirykmenttiin.
Asemasota ollaan Riihiön lohkolla. Rintamalla aistitaan suurhyökkäyksen olevan tulossa ja kun se tulee, ollaan totisen paikan edessä. Tutut krh-miehet joutuvat käymään yhdet sodan ankarimmat taistelunsa Äyräpäässä ja Vuosalmella.
Rauhan tultua alikersantti Hurskainen kotiutetaan Joroisissa. Siviilielämässä häntä odottavat mielenkiintoiset ajat. Ennen niin rauhaton ja huikentelevainen mies saa elämälleen toisenlaisen, kauaskantoisen suunnan.
Vesa Luukkosen tositahtumiin perustuvassa sotaromaanissa kerrotaan värikkäästi ja todentuisesti krh- ja hevosmiesten sodasta. Veijarimainen tarina vie lukijansa tapahtumiin, joista ei ole ennen kerrottu. Lukija tempautuu mukaan romaanin yllättäviin käänteisiin, eikä se jätä lukijaansa rauhaan!
Vesa Luukkonen

Vesa Luukkonen

Kirjailija Vesa Luukkonen s. 1949 edesmenneen Säämingin kunnan Lötjölän kylässä, kuusilapsisen pienviljelijäperheen nuorimpana. Asuu Savonlinnassa. Itseoppinut kirjailija.

Ohjenuorana Mika Waltarin oppaasta: - kirjailijan täytyy olla - kukin mahdollisuuksien mukaan - sivistynyt ihminen. - kirjailijan täytyy tietää mahdollisimman paljon, mahdollisimman monilta aloilta.

Tähän liittyen työuralla: mm. asiapoikana, myyjänä, mittamiehenä, sahatyöntekijänä, metallimiehenä, tarkastajana, työnjohtajana ja yrittäjänä.
Kirjoittanut 5 historiallista romaania, 4 historiikkia, 2 näytelmää.
Historiateokset ovat vaatineet yli neljäkymmentä vuotta Suomen, Karjalan ja Savon historian tutkimusta, sukututkimusta ja kirjoittamista.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.