Pikkuvihan sotaorpo

Pikkuvihan sotaorpo

Eila Suominen

ePUB

429,2 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528015086

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 10.11.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Sotaorpo Johannes kohtasi ankarina rajan kirot.

Kymmenvuotias poika pelastui Säkkijärvellä Venäjän etujoukkojen hyökkäyksestä kesäkuussa 1742. Hän jäi selviytymään yksin poltettujen rakennusten ja surmattujen läheisten vierelle.

Venäjän pääjoukoissa kaksi ihmistä tuki Johannesta. "Syntiä tehnyt" Anton halusi pelastaa "yhden pienimmistä". Lääkäri Lerche auttoi poikaa, koska paheksui etujoukkoina riehuvia husaareja.

Suurella Rantatiellä etenevässä Venäjän armeijassa riitti monenlaista väkeä. Kaikki eivät olleet outoa kieltä puhuvan, rääsyisen pojan ystäviä. Auttajat taas unohtivat toisinaan Johanneksen omien kiireittensä keskellä. Yksikseen kuljeskeleva poika kiinnosti vaarallisia orjakauppiaita, joita Johannes ei ensin osannut varoa. Yllättävintä oli joutua ruotsalaisten vangiksi Haminan kaupunkiin, joka sytytettiin pian palamaan.

Johanneksessa paljastui taitoja ja kykyä menestyä. Hän oli yhtä aikaa paljon kokenut nuorukainen ja pikkupoika, joka voitti ihmisiä puolelleen, mutta sai myös vaarallisen vihamiehen.

Tietoon perustuva ajankuva tukee romaanin viestiä, niin että toden ja tarinan liitto saa voimaa.
Eila Suominen

Eila Suominen

Eila Suominen opiskeli sekä yleistä että Suomen ja Skandinavian historiaa Helsingin yliopistossa ja opetti historiaa etupäässä lukiossa 38 vuotta. Hän opiskeli luovaa kirjoittamista ja liittyi Paltan jäseneksi.

Eila Suominen tutustuu aiheeseensa kirjoittamalla aluksi fiktiivisiä tekstejä, jatkaa sitten aihepiirin tutkimista ja luo lopulta tietokirjan. Hän kirjoitti synnyinseutunsa historian, joka julkaistiin osana laajaa Okeroisten kyläkirjaa. Suuresta Rantatiestä ja pikkuvihasta hän teki ensin romaanin, jonka pani talteen pilvipalveluun, ja jatkoi aihepiirin tutkimista. Näin syntyi tietokirja Suuren Rantatien julma pikkuviha 1741-1743 ja nyt 2020 romaani Pikkuvihan sotaorpo.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.