Hankala tyttö

Hankala tyttö

proosarunoja

Helmi Keränen

ePUB

346,7 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528077527

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 27.04.2020

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
19,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Hankala tyttö kertoo seksuaalisesta väkivallasta ja miten se vaikuttaa uhriin, selviytyjään, taistelijaan. Hankala tyttö on kirjailija Helmi Keräsen tositarina proosarunouden muodossa.

Kirjan nimensä mukaisesti tarinamuotoisten proosarunojen rivien välistä voi nähdä suuren ahdistuksen, joka voimakkaasti liittyy itsensä syyllistämiseen, oman kokemuksensa vähättelyyn sekä muiden reagointiin.

Hankala tyttö joutui raiskatuksi. Hankala tyttö ei ollut hiljaa asiasta. Hankala tyttö vaati oikeutta. Hankala tyttö. Hankala tyttö. Hankala tyttö.

Muut kohtasivat minut hankalana tyttönä. Oikeasti olin kiltti tyttö.
Helmi Keränen

Helmi Keränen

Omakohtaisia proosa-runoja raiskauksesta ja sen seurauksista

Turun Sanomat

elokuuta 2020

Turkulainen Helmi Keränen raiskattiin keväällä 2016,eikä hän aio olla enää asiasta hiljaa. Kun tarttuu proosarunomuotoiseen teokseen hankala tyttö, jo sen kiitokset pysäyttävät. (...) Taas tulee todistetuksi, että fiktiossa on voimansa. Eihän raiskauksen uhri ole se, jonka tarvitsee hävetä. Hänellä on ja pitää olla oikeus huutaa. (...)
Parisuhdeväkivallasta kirjoitetaan kyllä, mutta harvemminrunoja. Hienoa, että Helmi Keränen on jaksanut sen tehdä, sillä tämä helposti lähestyttävä teos voi auttaa monia muitakin seksuaalista väkivaltaa kohdanneita tai heidän läheisiään ymmärtämään itseään paremmin. Onneksi nuoren Helmin kertomuksessa ainakin vaikuttaa olevan onnellinen loppu.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.