Kehityksen virta
Uutuus

Kehityksen virta

Väinö Lehtonen

Pehmeäkantinen

224 sivua

ISBN-13: 9789527316191

Kustantaja: Tulisoronen

Julkaistu: 10.06.2021

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
13,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Ote tekijän alkusanoista:

Tunnen kristosofisen elämänymmärryksen omakseni ja uskon puhuvani siitä sen elämänymmärryksen ystävänä. Ystävän opastus lienee vastustajan neuvoa pätevämpi oudolla maalla liikuttaessa ja kysymyksessä oleva alue on vielä outo suurelle yleisölle.

Olen seurannut selostuksessani historiallista järjestystä. H. P. Blavatskyn julistama teosofia antoi filosofis-metafyysillisen tiedon elämän synnystä, näkymättömistä maailmoista, jälleensyntymisestä ja syysuhteen laista, ihmisen jumalallisesta alkuperästä, kehityksestä ja kehityksen päämäärästä, ihmisten veljeydestä ja jumalyhteisyydestä. H. P. Blavatsky viittasi Kristukseen, kuvaten Kristukseen yhtymistä ihmiselämän päämääräksi. Hän käytti useimmiten nimitystä "Kristus-prinsiippi" tai itämaista nimitystä "Aalaja" eli maailmansielu jne. Hänellä oli siihen pätevät syyt. Puuhun on noustava tyvestä. H. P. B. raivasi maaperää todelliselle kristinuskolle. Pekka Ervast jatkoi H. P. Blavatskyn työtä. Hän paljasti omaan henkiseen Kristuskokemukseensa nojaten Kristuksen salaisuudet. --- Asioitten esittely samassa järjestyksessä lienee asiallista, sillä oikea maailmankuva antaa perustan siveellisille pyrkimyksille.
Väinö Lehtonen

Väinö Lehtonen

Väinö Lehtonen on julkaissut noin 40 vuorisaarnan elämänymmärrykseen tukeutuvaa kristosofista kirjaa. Kirjoissa käsitellään mm. aseettomuutta, uskonpuhdistusta, veljeyttä, kuolemaa, näkymättömiä elämäntasoja, sielullisia ominaisuuksia, maailmankaikkeuden rakennetta, kehitystä..., ja tuodaan esille myös monien Vanhan liiton aikaisten "pakanauskontojen", kuten kalevalaisen muinaisuskontomme viisautta.

Väinö Lehtosen kirjoista mainittakoon: Miten ymmärrän elämän koulun, Danielin kirja, Mysterioitten toiset kasvot, Kirjat avattiin, Mitä on kristosofia, Matka tuntemattomaan, Kaksi maailmaa, Rauhan temppeli, Kun aika on täyttynyt, Tietäjien todistus, Vanajavuoren taru (romaani), Elämän arvoitus, Uudenajan työsaralta...

Lisää Väinö Lehtosen kirjoja osoitteessa https://www.kristosofia.fi.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.