Kellari

Kellari

Thomas Bernhard

Romaanit & novellit

Kovakantinen

172 sivua

ISBN-13: 9789527380222

Kustantaja: Lurra Editions

Julkaistu: 27.10.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
22,00 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kellari on itävaltalaisen klassikon Thomas Bernhardin (1931-1989) viisiosaisen omaelämäkerrallisen teossarjan toinen osa.

Kun ensimmäinen osa Syy kuvaa Bernhardin kouluvuosien painajaista Salzburgissa, Kellari vie 16-vuotiaan Thomasin kauppiaan oppipojaksi lähiöön, jota asuttavat juopot, rikolliset ja muut syrjäytyneet.

Nuori Thomas kohtaa kauppiaassa viisaan ihmisen, joka avaa hänelle jo kerran kadotetun tulevaisuuden - ihmisläheisyyden ja musiikin.

Saksankielisen kirjallisuuden johtava kriitikko Marcel Reich-Ranicki on luonnehtinut Thomas Bernhardin autobiografista teossarjaa rikkaimmaksi osaksi tämän tuotantoa.
Thomas Bernhard

Thomas Bernhard

Thomas Bernhardissa (1931-89) hänen kotimaallaan Itävallalla oli todellinen pirunpeilinsä. Laajassa tuotannossaan - kuutisenkymmentä teosta: romaaneja, runoutta, novelleja, näytelmiä - kulttikirjailijan asemaan noussut Bernhard suhtautui halveksuen kansalliseen identiteettiinsä; itävaltalaiseen luonteeseen, kulttuuri- ja yläluokan itsetyytyväisyyteen. Hän järjesti kirjallisia skandaaleja, jotta 'totuus erottuisi'. Nuorena Thomas Bernhard haaveili oopperalaulajan urasta, ja vakava musiikki oli hänelle tärkeää loppuun saakka. Teoksissaan hän irtautui proosan klassisesta muodosta muun muassa tuhoamalla kertomusta. Hän kirjoitti heijastuksia ja aavistuksia ja jätti kokonaisuuden abstraktiksi lukijalle. Hänelle realismia oli liike, joka tuottaa hengitysvaikeuksia niin kirjailijalle ja lukijalle, yksilöille kuin yhteiskunnille. Kellari on Bernhardin viisiosaisen omaelämäkerrallisen teossarjan toinen osa. Kun ensimmäinen osa Syy kuvaa nuoren Bernhardin kouluvuosien painajaista kotikaupungissaan Salzburgissa, Kellari vie 16-vuotiaan Thomasin oppipojaksi elintarvikeliikkeeseen lähiöön, jota asuttavat juopot, rikolliset ja muut syrjäytyneet. Thomas kohtaa liikkeen omistajassa henkistyneen ihmisen, joka avaa hänelle uudelleen oven jo menetetyksi kokemaansa tulevaisuuteen - ihmisläheisyyteen ja musiikkiin. Teoksessa nuori Bernhard vieroittaa itsensä aikaisemmasta elämästään - siitä kirjan alaotsikko Eine Entziehung (Vetäytyminen). Teos on tietoinen omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen liittyvistä ongelmista ja syventää Bernhardin pohdiskelua mahdollisuudesta ilmaista se kaikkein vaikein, jota kukaan ei tunne - totuus.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite