Kirjallisuudesta
Suosittu

Kirjallisuudesta

Uuno Kailas, Juha Järvelä

Historia, uskonto & humanistiset tieteet

ePUB

316,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528080497

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.10.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,99 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Uuno Kailaan keskeiset kirjallisuusaiheiset kirjoitukset ensi kertaa koottuna yhteen.

Uuno Kailas (1901-1933) ehti lyhyen elämänsä aikana viiden runokokoelman ja niistä hiomansa valikoiman Runoja lisäksi kirjoittaa kymmeniä kirjallisuutta käsitteleviä kirjoituksia: esseitä, kirja-arvosteluita ja puheenvuoroja omasta tuotannostaan. Osa ilmestyi omalla nimellä, osa nimimerkillä. Nuorena kuollut Kailas muistetaan äärimmäisen hiotuista runoistaan, joilla hän tähtäsi ikuisuuteen. Suorasanaiset tekstit, joissa runoilija osallistui oman aikakautensa keskusteluihin, ovat jääneet unohduksiin noin sadan vuoden takaisten sanoma- ja aikakauslehtien sivuille.
Nyt nämä tekstit saapuvat yleisön ulottuville ensi kertaa sitten alkuperäisen julkaisunsa. Runoilijan ääni kaikuu riveiltä terävänä, kantaaottavana ja kuvia kumartelemattomana.
Uuno Kailas

Uuno Kailas

Uuno Kailas (1901-1933) oli 1920-1930-lukujen merkittävimpiä suomenkielisiä runoilijoita. Hänen keskeisiä teoksiaan ovat kokoelmat Silmästä silmään (1926), Paljain jaloin (1928) sekä Uni ja kuolema (1931).

Juha Järvelä

Juha Järvelä

FT Juha Järvelä (s. 1978) on jyväskyläläinen tietokirjailija, joka on tutkinut erityisesti Suomen itsenäisyyden ajan kulttuurihistoriaa. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat Mika Waltarin Helsinki (Minerva, 2019) ja Tove Janssonin Helsinki (Minerva, 2021).

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite