Kivijalassa ja kellarissa

Kivijalassa ja kellarissa

Arto Helmus

Kovakantinen

212 sivua

ISBN-13: 9789528030713

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 31.01.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Ei

Arvostelu::
0%
24,90 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kivijalassa ja kellarissa on mukaansatempaava, omintakeista huumoria ja lempeää ironiaa sisältävä kertomus miesten välisestä ystävyydestä, isän ja pojan suhteesta, nuoruuden uhosta ja kasvukivuista sekä 1970-luvun kuohuvasta opiskelijapolitiikasta.
Kertomus kuljettaa päähenkilö Markusta lapsuuden elävästä kirkonkylästä ja teini-iän vaistonvaraisesta kulttuuriradikalismista opiskeluajan kiihkeään opiskelijapolitiikkaan ja vasemmistoradikalismiin sekä niiden jäätyä taakse 1980-luvun nopeasti muuttuneeseen ilmapiiriin. Markus pohtii suhdetta isäänsä, opettajiinsa, teini-iän ihastumisiinsa ja vaikutteisiin, joita alkoi imeä kulttuuriradikalismista ja popmusiikista. Hän pohtii suhdettaan myös taistolaisen opiskelijaliikkeen toimintaan sekä seuraavan vuosikymmenen kulttuuriseen muutokseen, joka saatteli liikkeen ja koko harmaaksi leimatun 1970-luvun historiaan.
Markus puntaroi oman toimintansa motiiveja. Niitä miettiessään hän joutuu kysymään onko aikalaisilla taipumus kuvata omia kokemuksiaan valikoiden, puolustellen ja kaunistellen? Entä tulkitsevatko seuraavat sukupolvet edeltävien sukupolvien arvot ja toiminnan aina vain itse muodostamastaan tarinasta käsin, torjuen muut tarinat? Kenen kertoma tarina on totta? Mikä on lopulta totta jos keskenään ristiriitaisia tulkintoja on useita?
Arto Helmus

Arto Helmus

ARTO HELMUS on eläkkeellä oleva lehtori, joka on kotoisin pirkanmaalaisesta ”korpitaajamasta”. Opiskellessaan 1970-luvulla filosofiaa, valtio-oppia ja yhteiskuntapolitiikkaa hän osallistui innokkaasti myös ajankohdan kiihkeään opiskelijaliikkeeseen. Esikoisteoksensa päähenkilön tavoin hän pohtii edelleen millä tavalla ihmisten olisi parasta yhteiskunnassa yhdessä elää? Valmistuttuaan ja jätettyään politiikan hän on työskennellyt sosiaalialan eri tehtävissä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.