Klopit on poikia

Klopit on poikia

Mitä puuhailimme 1950-1960

Lauri Suvanto

Kovakantinen

148 sivua

ISBN-13: 9789528022107

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 28.08.2020

Kieli: suomi

Värillinen sisältö: Kyllä

Arvostelu::
0%
17,99 €

sis. alv. / Toimituskulut

Heti saatavilla

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Kuvaus suuren ikäluokan elämästä maaseudulla,1950...1960 välisenä ajanjaksona. Mitään ei ollut valmiina, vaan mitä halusimme, se ,"värkättiin"yhdessä. Siinä samalla kehittyi elämisentaitoja kasvattaen kloppisakin yhteenkuuluvuutta. Sodasta selvinneet isät ja heidän pojat, kisailivat ja tekivät yhteisiä retkiä lähialueelle kulkuneuvoinaan polkupyörä, traktori tai kuorma-auto. Työtä arvostettiin ja vaadittiin "luterilainen" asenne työn tekemiseen. Koti, uskonto ja Isänmaa olivat arvostettuja poikien keskuudessa. Kuitenkaan emme olleet mitään pyhimyksiä, sillä joskus joukossa tyhmyys tiivistyy ja tehdään joitain "kolttosia". Lopussa luettelomainen yhteenveto mihin kloppisakin yksilöiden elämäntehtävät ovat asettuneet.
Lauri Suvanto

Lauri Suvanto

Paljon matkustellut eläkkeellä oleva paperikoneteollisuuden suunnitteluinsinööri. Eläkepäivillä aloittanut kirjoittamaan muistelmatyyppisiä kirjoja. Valmiina laaja muistelmateos "Paimenpojasta paperikoneitten maailmaan". Juttuja tekniseen kerholehteen jne. Lapsuusajan muistelemisen
aloite tullut omien lasten ja lastenlasten toivomuksesta. Nyky lasten elämä on yltäkylläistä sodan jälkeiseen puutteeseen verrattuna. Klopit on poikia osaltaan vastukseni nuorelle polvelle tästä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.