Kohtalon kellot
Suosittu

Kohtalon kellot

Merja Kurkinen

Romaanit & novellit

ePUB

622,0 KB

DRM: Vesileimaus

ISBN-13: 9789528058816

Kustantaja: Books on Demand

Julkaistu: 18.08.2022

Kieli: suomi

Arvostelu::
0%
9,49 €

sis. alv.

Heti ladattavissa

Ota huomioon, että tätä e-kirjaa ei ole mahdollista lukea Amazon Kindle -lukulaitteella, vaan ainoastaan laitteilla, joiden software mahdollistaa ePub-tiedostojen avaamisen ja lukemisen. Lisätietoja

Julkaise oma kirjasi!

Julkaise oma kirjasi BoD:n kautta painettuna kirjana ja e-kirjana.

Lue lisää
Alkukesällä 1827 Catharina haaveilee romanttisesta rakkaudesta, mutta on kihlautumassa Oskar-serkkunsa kanssa turvatakseen isänsä nahkurinverstaan tulevaisuuden. Turun tuomiokirkon kellojen soitto muuttaa Catharinan kohtalon ja johdattaa hänen tielleen punatukkaisen komistuksen, Joakimin. Syyskuisena iltana palokellot alkavat lyödä taukoamatta. Turku palaa tuhkaksi, ja tuhkaan hautautuvat myös Catharinan kauniit unelmat.

Mitä jää jäljelle?
Parantaako aika haavat?
Onko rakkaus lopulta suurin kaikista?

Tarina kulkee 1820- ja 1830-lukujen vaihteen Turussa, Tampereella ja Helsingissä. Tutuiksi tulevat myös Fredrika Tengström ja Johan Ludvig Runeberg sekä Elias Lönnrot ja runoilijaneito Augusta Lundahl.

Catharina hengitti syvään sisäänsä sireenien huumaavaa tuoksua. Hän taittoi käteensä kukinnon ja hyväili sen sametinpehmeää pintaa. Lumoavan kauniita sinipunaisia ja valkeita kukkia kantavat pensaat kaartuivat viehkeästi Aurajoen rantaa ja vastarannalla, Unikankareen kummulla ylväänä kohoavaa Turun tuomiokirkkoa kohti. Siinä se seisoi muurin ympäröimänä monen monituista kertaa muotoaan muuttaneena, kun vuosisatojen varrella tuli oli tehnyt tuhoaan sekä itse kirkossa että ympäröivissä rakennuksissa. Kirkonkellot olivat soineet milloin vanhassa matalassa kellotornissa, milloin taivaita kohti kohoavassa päätornissa. Siellä ne nytkin odottivat soittajaansa kauniisti kaareutuvan tornin huipulla.
Merja Kurkinen

Merja Kurkinen

Merja Kurkinen on koulutukseltaan terveydenhuollon maisteri ja sairaanhoidon opettaja. Jäätyään eläkkeelle kliinisen tutkimuksen johtajan tehtävistä hän on johtanut perustamaansa Eliisa-teatteria ja kirjoittanut teatterille kymmenittäin historiallisia näytelmiä ja tarinallisia konsertteja. Hän on myös suunnitellut kaikki teatterin esitysten aikakausien mukaiset puvustukset. Historiakiinnostus johti esikoisromaanin syntymiseen. Historiallista romantiikkaa edustava Kohtalon kellot tapahtuu vuosina 1827-1832 Turussa, Tampereella ja Helsingissä.

Kirjasta ei ole ilmestynyt lehdistöarvosteluja.

Kirjoita oma arvostelu
Kirjaudu sisään täällä kirjoittaaksesi arvostelun.
Search engine powered by ElasticSuite